Před Billy F. Gibbonsem, zpěvákem a kytaristou ZZ Top, zahraje v Praze Flamengo Reunion Session písně z desky Kuře v hodinkách




Před Billy F. Gibbonsem, zpěvákem a kytaristou ZZ Top, který 26. června přiveze poprvé do České republiky (O2 universum) svoji sólovou kapelu, zahraje formace Flamengo Reunion Session. Tu tvoří dvojice původních členů legendárního uskupení Flamengo Pavel Fořt (kytara) a Vladimír „Guma“ Kulhánek (baskytara). Doplňují je Jan Holeček (Hammond B3, zpěv), Jiří „Zelí“ Zelenka (bicí, vokály) a Vladimír Boryš Secký (saxofon a flétna, vokály). Jejich repertoár tvoří především skladby z kultovní desky Kuře v hodinkách z roku 1972, kdy za mikrofonem zněl hlas Ivana Khunta a Vladimíra Mišíka.

Americký zpěvák a kytarista ZZ Top Billy F. Gibbons patří k nejlepším blues-rockovým kytaristům historie. Vůbec poprvé v České republice zde tento držitel ceny Blues Music Awards vystoupí se sólovou kapelou The BFGs, kterou vedle něj tvoří bubeník John Douglas (Aerosmith) a levoruký kytarista Austin Hanks, který s Gibbonsem již dříve spolupracoval a který se v triu stará o rytmus. Diváci se tak mohou těšit na prvotřídní blues i jižanský rock.

Billy F. Gibbons je jako frontman s kapelou ZZ Top spojen přes půl století. V posledních letech se ale vedle toho úspěšně věnuje své sólové kariéře, kdy s triem The BFGs nahrál tři alba - v roce 2015 Perfectamundo ovlivněné afro-kubánskou hudbou, o tři roky později bluesové The Big Bad Blues a v roce 2021 ceněné Hardware. Letošní turné začne 10. června ve Švédsku a vedle České republiky zavede Billyho Gibbonse do Finska, Norska, Dánska, Německa, Rakouska, Velké Británie, Francie, Belgie a Nizozemí.

Sám Gibbons říká: “Poslední turné ZZ Top bylo skvělé a rozhodli jsme se energii z něj přenést i na naše hudební alter ego. A tak vzniklo TOTO turné! Těšíme se, že zážitek z koncertů The BFGs přineseme všem našim přátelům v Evropě a Velké Británii. Brzy na shledanou!”

Vstupenky jsou k dostání v sítích Ticketmaster a Ticketportal. Koncert pořádá v rámci série Prague International Bluenight agentura Liver Music. Více informací na www.livermusic.cz.

Koncerty připravované agenturou Liver Music 2023:

  • Billy F. Gibbons (us) - 26. 6. 2023 / Praha - O2 universum
  • Buddy Guy (us) - 16. 7. 2023 / Praha - Kongresové centrum
  • Larkin Poe (us) - 31. 10. 2023 / Praha - Forum Karlín
  • Beth Hart (us) – 10. 11. 2023 / Praha - O2 universum