HONOR Magic5 Pro je mistr fotografování i natáčení videí na mobilní telefon




S profi výbavou dnešních mobilních telefonů automaticky spoléháme na fotky i videa nejvyšší kvality a chytré smartphony tak bez problémů nahrazují těžké zrcadlovky, které dříve nesměly chybět při žádné výjimečné situaci. Navíc je až pro 57 % evropských spotřebitelů fotografování na prvním místě v osobních zálibách. Co nám ve výbavě dnešních foto mobilů nesmí chybět a jak vypadá detailní simulace reálných situací při testování prestižními technickými laboratořemi DXOMARK?

Testování profesionálními laboratořemi ve Francii už od roku 2004

DXOMARK, prestižní nezávislé technologické laboratoře nedaleko Paříže, v Boulogne Billancourt, testují kvalitu mobilních telefonů, fotoaparátů, displejů, sluchátek i softwarových řešení na vysoce profesionální úrovni už od roku 2004.

Na základě standardů pro testování fotoaparátů mobilních telefonů testeři DXOMARK pořídí a analyzují 3 000 fotek a 150 minut videa. Testy DXOMARK kombinují objektivní metodiky z celkem 16 laboratoří, většina z nich je plně automatizovaná, tzn. nepotřebuje k testování člověka. K tomu testeři přidávají analýzu ze skutečných situací každého z nás.

Podle evropských dat je až pro 57 % z nás fotografování jednička v našich zálibách. Navíc fotografování máme rádi, protože je to nejjednodušší způsob, jak zachytit naše vzpomínky.

Podívejte se do zákulisí testování vlajkového špičkového foto mobilu HONOR Magic5 Pro

Testování foto a video výbavy a výsledné skóre se skládá z pěti základních sekcí: Video, Foto, Zoom, Bokeh a Náhled, tak aby bylo možné vše jednoduše porovnat s konkurenčními modely. Jak dopadla vlajková loď HONOR Magic5 Pro? Po součtu testování všech kategorií a analyzování výsledků získal celkem 152 bodů, ve chvíli testování byl mobilem s nejlepší kamerou, a i když se od té doby s pořadím předních příček zamíchalo, stále se drží mezi špičkou a právem patří do zlaté kategorie mobilů s nejlepší kamerou na světě.

Dokonalé portrétní fotky

V testování prestižní francouzské organizace DXOMARK získal foto mobil HONOR Magic5 Pro nejvyšší možné skóre s absolutně perfektními výsledky rychlosti spuštění závěrky fotoaparátu, přesného zaostření, prémiového rozlišení a velmi přirozeného tónu pleti. Testovací tým vyzkoušel hned několik ukázkových situací:

Dobré vytónování pleti

Jde o jednu z největších výzev pro dnešní chytré telefony a je velmi těžké zaručit pěkný tón pleti, když fotíte portrét, tak aby seděl každému.

Zachycení pohybu

Je to jako zastavit anebo zmrazit čas. Takový snímek potřebuje nízký expoziční čas, který ale může ovlivnit kvalitu výsledné fotky. HONOR Magic5 Pro dosáhnul velmi vysoké kvality při zachycení jednoho momentu v pohybu.

Rychlé spuštění závěrky fotoaparátu

Vyfocení momentky žádá rychlou reakci nejen nás, ale i spuštění fotoaparátu. Toto HONOR Magic5 Pro zvládnul na jedničku. Nemusíte se tak bát, že vám uteče jakýkoli moment při sportovním výkonu anebo třeba kouzelná chvilka vašich dětí pobíhajících kolem.

Fotografování za špatného osvětlení

Za špatného počasí, v interiéru nebo v noci je pro jakýkoli fotoaparát velmi těžké zaostřit a pořídit kvalitní fotku. Fotografie pořízené na HONOR Magic5 Pro zachovaly ostré detaily vysoké kvality a jeho fotoaparát exceluje ve vykreslování barev i v precizním automatickém zaostření bez obrazových šumů.

Vysoká kvalita i v největším zoomu

Při testování výkonnosti při zazoomování, jak při fotografování, tak i při natáčení videí, HONOR Magic5 Pro zaznamenal nejvyšší rozlišení v porovnání s konkurenčními produkty ve stejné cenové kategorii.

Bezchybný videohovor i natáčení videí

Kvalita videa se perfektně pozná u obtížnějších scenériií, jako je natáčení lidí nebo záznam v pohybu. HONOR Magic5 Pro nezklamal přesným automatickým zaostřením, ale také skvělou stabilizací i vykreslením barev.

Barva, cena a dostupnost
Vlajkový smartphone s jedním z aktuálně nejlepších fotoaparátů si můžete vybrat ve dvou barevných provedeních, přírodní Meadow Green a klasické Black, a to za cenu
29 990 Kč. Až do konce května navíc k nákupu dostanete jako dárek prémiový tablet HONOR Pad 8 zdarma.