Rakytník řešetlákový považujeme za zářivý elixír pro zdraví, pokožku i pleť




Oblíbená česká značka přírodní a BIO kosmetiky Natava si vybírá do svých produktů jen ty nejlepší ingredience. Stranou zájmu proto nezůstala ani další velká hvězda přírodního nebe, kterým je rakytník řešetlákový.

Jeho zářivě oranžové bobulky jsou totiž doslova nabité prospěšnými látkami, jako je vitamín C, kterého obsahují několikanásobně více než citrusy, vitamíny E, K, P, provitamín A, provitamín D, vitamíny skupiny B, minerály jako železo, bor nebo mangan, třísloviny, kyseliny vinná a jablečná, omega-3, 6, 9, nenasycené mastné kyseliny nebo vzácná omega-7 mastná kyselina. Zajímavý je také alkaloid hipophein, který se v těle mění na serotonin – „hormon štěstí a dobré nálady“. Tento blahodárný elixír příznivě působí na zdravé zažívání, posiluje obranyschopnost, odolnost cévní stěny a je to i skvělý antioxidant.

Rakytník prospívá také pokožce, zlepšuje její kvalitu a pružnost, omezuje tvorbu vrásek a minimalizuje vznik jizev. Pozitivně působí i v případě hojení ran, jako jsou spáleniny a omrzliny, nebo při léčbě kožních onemocnění (ekzémy, akné, atopická dermatitida).

Blahodárné účinky rakytníku můžete vyzkoušet hned v několika kosmetických produktech Natava určených pro vlasy, pleť, pokožku nebo pro relaxaci.