Nejmladší režisér David Balda natáčí zahraniční film




Když v roce 2019 uváděl svůj debutový film Narušitel do kin, bylo mu 18 let a stal se jedním z nejmladších režisérů světové kinematografie. Nyní David Balda začal natáčet nový celovečerní film s mezinárodním hereckým obsazením. Hlavním motivem filmu je upozornit diváka na všudypřítomnou manipulaci.

"V dnešní době obzvlášť je nutné varovat diváka, aby se nenechal jednoduše manipulovat. Ve filmu manipulaci ukazujeme skrze různá tajná a mocenská společenství. Je to nadčasový způsob fungující v každé době. Zároveň si drží poutavou a zajímavou atmosféru," říká režisér David Balda.

První klapka nového filmu padla v březnu tohoto roku v historickém centru Prahy. Nyní se štáb přesune do italské Boloni, kde se část příběhu odehrává. Film bude dotočen v červenci.

"Myšlenka filmu je natolik silná, že bychom ji chtěli předat evropskému publiku. Proto jsme do filmu obsadili známé zahraniční a české herce, přičemž film natáčíme v angličtině. Každý tam najde odkaz na něco, co právě prožívá, nebo s čím se denně setkává. A to jak starší a střední generace, tak i generace moje," dodává režisér.

Z hereckého obsazení zatím filmaři prozradili herce Predraga Bjelace, Pawla Delaga, nebo Annu Čtvrtníčkovu. Další česká i zahraniční jména chtějí filmaři prozrazovat postupně.

Davidův debut Narušitel byl uveden na například na Netflixu, voyo.cz, nebo na obrazovkách televize Prima, kde jej vidělo přes milion diváků. Na nový film se diváci mohou těšit v kinech začátkem roku 2024.