Martin Kraus se zvířat nebojí, ale respekt má




Herec Martin Kraus, také označovaný jako český Belmondo od Orlické přehrady, je koňák tělem i duší, a tak není divu, že se vydal do Brna, aby si prohlédl ušlechtilé koně na Národní výstavě hospodářských zvířat. Zajímala ho samozřejmě i další zvířata, stejně tak zemědělská a lesnická technika. Prohlédl si i Národní výstavu myslivosti a vyzkoušel si také roli sokolníka i fitéra krav.

Prošel si všechny haly i venkovní expozice, co ho však překvapilo nejvíce, byste asi neuhodli, ale můžete si zkusit tipnout. “Zaujal mi mastný dobytek, který je vyšlechtěný takovým způsobem, že má na sobě víc svalů, než původně měl. Tak to prostě je,” poznamenal chovatel koní a s neskrývanou obavou však ještě dodal: “Jen se bojím, aby jednou třeba kuře nemělo osm nohou…, ale doba si to žádá.”

Mnozí Martina Krause pozorovali s obdivem, že se jen tak něčeho nezalekne: “Zvířat se nebojím, ale mám samozřejmě respekt. Ten musíte mít, protože když se splaší kůň, tak s vámi zamete,” říká zkušený chovatel. “Já jsem kluk z vesnice, doma máme pětapadesát koní, takže je mi ta výstava blízká. Je fajn, když je na jednom místě tolik vystavovatelů a lidí, kteří mají rádi zvířata,” libuje si oblíbený herec na brněnském výstavišti.

Fotogalerie