Hollywoodské hvězdy filmové a televizní hudby se představí už tento víkend v Praze




Již tento pátek odstartuje v Praze druhý ročník Composers Summit Prague, který potrvá od 14. do 20. dubna 2023 a přivítá řadu světoznámých hvězd hudební filmové tvorby, včetně Harryho Gregsona-Williamse, autora hudby ke snímkům Shrek či Letopisy Narnie nebo Mychaela Danny, držitele Oscara, Zlatého glóbu a Emmy. Hlavním partnerem této dlouho očekávané akce je hotel Prague Marriott.

Druhý ročník Composers Summit nabídne během 6 dnů více než 40 eventů včetně lekcí a přednášek pod vedením slavných skladatelů. Večerní show hlavní hvězdy summitu, Harryho Gregsona-Williamse, jednoho z nejvyhledávanějších hollywoodských hudebních skladatelů současnosti, se uskuteční v neděli 16. dubna v prostorách pražského hotelu Marriott.

Vrcholem celého summitu budou dva velkolepé koncerty, které proběhnou v Obecním domě. Během nich zazní slavné filmové melodie v podání Českého národního symfonického orchestru pod taktovou slavných skladatelů.

Na zahajovacím koncertě, který proběhne tento pátek v Obecním domě, zazní titulní melodie a suity od všech pozvaných hostů. Zúčastní se ho například i držitelka hudebního ocenění Grammy Nan Schwartz, Christopher Young, Chris Egan, Conrad Pope a další úspěšní komponisté z celého světa. O své zkušenosti se podělí i přední osobnosti české scény, včetně držitele Českého lva Petra Wajsara, Tomáše Živora a Dominika Svobody.

Na druhém koncertě, který proběhne 18. dubna, se představí hvězdy jako je Mychael Danna, autor hudby k filmům Pí a jeho život, Moneyball či Malá Miss Sunshine nebo Harry Gregson-Williams, který složil hudbu k oblíbeným snímkům Shrek, Letopisy Narnie a Království nebeské. Prague Marriott hotel připravil společně s organizátory Composers Summit také soutěž o lístky na tuto jedinečnou kulturní akci, včetně pobytu v hotelu pro dvě osoby.

Pro hotel Prague Marriott se zdaleka nejedná o první spolupráci na podporu pražské kulturní scény. „Naším dlouhodobým cílem je podpora těch nejzajímavějších kulturních projektů na domácí scéně. Je nám velkou ctí, že můžeme být hlavními partnery této jedinečné akce, která do Prahy přiveze současnou špičku mezi tvůrci filmové hudby a obohatí tak domácí kulturní scénu a potěší hudební fanoušky,” říká Štěpán Malý, obchodní a marketingový ředitel pražského hotelu Marriott.   

Prague Marriott Hotel se nachází v centru hlavního města v docházkové vzdálenosti od nejznámějších historických památek a oblíbených nákupních center. Nově zrekonstruovaný hotel nabízí moderně zařízené, prostorné pokoje a luxusní apartmá. Součástí rekonstrukce je také nový koncept restaurace The Artisan s otevřenou kuchyní, která se zaměřuje na moderní české pokrmy ze sezónních produktů od lokálních farmářů. Opravdovým kulinářským zážitkem jsou nedělní brunche pro celou rodinu. V rámci hotelu jsou k dispozici i moderní konferenční prostory, fitness či garáž pro 400 aut. Prague Marriott hotel partnersky podporuje celou řadu významných kulturních a sportovních akcí v ČR.

Fotogalerie