Jak se na jarní trendy a nadcházející sezónu radí stylistka Barbora Havlíková




Jaru sluší barvy a jarní kolekce jsou tomu důkazem. Kromě typických pastelových barev jsou tento rok trendy i výrazné odstíny jako tranquil blue, hyper red, soft pink nebo fuschiová. Jak ale barvy nakombinovat, aby outfit stále působil elegantně?

Na začátek zkuste monochromatický outfit, kdy se obléknete do jedné barvy. Je už potom jen na vás, zda zvolíte všechny kousky ve stejném odstínu nebo nakombinujete jemnější a výraznější odstíny jedné barvy. Monochromatický look, ač je barevný, působí velmi elegantně a upraveně. Kdo by se cítil na větší divočinu a chtěl by přidat ještě jednu barvu, nejlépe funguje, když zkombinujete dvě barvy, které na barevnici leží naprosti sobě. Jsou tedy takovým svým pomyslným opakem, jako např. modrá a oranžová, žlutá a fialová nebo zelená a růžová.

Dalším jarním trendem, který k této sezóně neodmyslitelně patří, jsou květiny. A stejně jako každý rok, i letos se objevily na největších módních molech. Jedno je ale pro všechny značky, které s květinovými motivy přichází, stejný. Letos se všichni drží hesla více je více. Tento rok si tam můžeme všimnout velkých, realisticky vykreslených květů věch možných druhů. Inspirujte se mottem návrhářů více je více a zahalte se do květů od hlavy až k patě.

Fotogalerie