HONOR 70 Lite, cenově dostupný smartphone s plnou podporou 5G, vysokou kapacitou baterie a velkým úložištěm, je v Česku




Nedávno představená novinka na evropském trhu, praktický mobilní telefon s kvalitním 5G čipem Snapdragon, HONOR 70 Lite je ode dneška v prodeji v České republice. Nechybí velká kapacita baterie 5000mAh[1] pro celodenní výdrž. S foto výbavou, která je nadstandardní pro tuto cenovou kategorii, jde o mobil, který bourá nastavené benchmark pro cenově dostupné telefony. Právě teď koupíte u českých prodejců jen za 5 990 Kč.

Stylový design a displej pro pohlcující zážitek

HONOR 70 Lite má ploché hrany a zároveň zaoblené rohy, tak aby se pohodlně držel v dlani. Pomocí čtečky otisků prstů umístěné na straně jej odemknete bezpečně a rychle.

Dojmy ze sledování videí a fotek i dalšího obsahu umocňuje 6,5palcový displej HONOR FullView[2]. Ten zároveň chrání oči před škodlivým vlivem modrého světla, což potvrzuje i certifikace od organizace TÜV Rheinland[3]. Plynulý vizuální zážitek zajišťuje obnovovací frekvence obrazovky až 90 Hz[4], se kterou HONOR 70 Lite převyšuje mnoho ostatních smartphonů ze stejné cenové kategorie.

Pokročilá foto a video výbava

Špičku ve své třídě představuje HONOR 70 Lite i co se týče fotoaparátu. Kromě přední kamery s rozlišením 8 MPx má i systém tří zadních fotoaparátů: Hlavní kamera přináší rozlišení 50 MPx[5], makro kamera 2 MPx a senzor pro snímání hloubky 2 MPx. Pořídit si selfie a další fotky plné živých detailů, třeba i v nočních podmínkách, je proto s tímto chytrým telefonem hračka. Navíc můžete být kreativní i při tvorbě videí, a to díky funkci Dual-View Video Recording, která umí nahrávat videa z přední i zadní kamery zároveň.

Skvělý výkon díky čipsetu Qualcomm Snapdragon

Bezproblémovou komunikaci a produktivitu zajišťuje čipset Qualcomm Snapdragon 480 Plus 5G a vylepšené funkce konektivity. Hladký provoz smartphonu pak obstarává funkce HONOR RAM Turbo, která v modelu s 4 GB RAM[6] dokáže převést 3 GB úložiště na RAM. Díky této funkci mohou mít uživatelé jistotu, že se procesy na pozadí při přepínání mezi aplikacemi neukončují, takže aplikace nenabíhají od nuly a spouštějí se rychleji.

Celodenní výdrž baterie

HONOR 70 Lite vydrží v provozu po celý den díky ultra velké baterii s kapacitou 5 000 mAh[7]. Na jedno nabití zvládne až 19 hodin přehrávání online videa, 26 hodin streamování hudby, 14 hodin hraní her nebo 52 hodin telefonátů[8], takže uživatelé mohou být stále online a dobře se bavit. Funkce rychlonabíjení s nabíjecím adaptérem 22,5W HONOR SuperCharge[9] a technologií pro optimalizaci baterie navíc zaručuje, že bude HONOR 70 Lite během chvilky opět připravený k akci.

Vychytávky na míru a chytrá personalizace uživatelského prostředí

Se smartphonem HONOR 70 Lite je vám k dispozici vnitřní úložiště s pamětí 128 GB[10]. To pro lepší představu znamená, že si do chytrého telefonu uložíte více než 28 000 obrázků, 11 000 písniček nebo 450 HD videí.[11] Paměť se navíc může s použitím microSD karty zvětšit až do velikosti 1 TB[12].

HONOR 70 Lite s operačním systémem Magic UI 6.1 založeném na Androidu 12 nabízí celou řadu chytrých funkcí, jako je HONOR Share pro rychlý bezdrátový přenos souborů mezi zařízeními pro zvýšení vaší produktivity.

Cena a dostupnost

Stylový telefon HONOR 70 Lite můžete mít ve dvou elegantních barvách[13]: Ocean Blue a Midnight Black. Od 3. dubna2023 bude HONOR 70 Lite k dispozici u vybraných prodejců jen za 5 990 Kč.

[1] Typická hodnota. Započtená hodnota nevyměnitelné baterie je 4 900 mAh.

[2] Protože má displej zaoblené rohy, měří se diagonálně jako standardní obdélník, který má úhlopříčku 6,7 palce (skutečná plocha je o něco málo menší).​ Termínem HONOR FullView Display obecně označujeme zařízení HONOR s úzkými rámečky a vysokým poměrem velikosti displeje vůči tělu.

[3] Obrazovka prošla certifikací TÜV Rheinland pro nízkou hladinu modrého světla. Tento výrobek neslouží ke zdravotnickým účelům a nemá žádné léčebné funkce.

[4] Obnovovací frekvence obrazovky se může v různých aplikacích lišit.

[5] Hlavní zadní fotoaparát má rozlišení 50 MP. Skutečné rozlišení se může lišit v závislosti na zvoleném fotografickém režimu.

[6] Dostupnost funkce RAM Turbo se může v jednotlivých zemích lišit.

[7] Typická hodnota. Jmenovitá kapacita nevyměnitelné baterie je 4 900 mAh.

[8] Data z laboratoří HONOR. Konkrétní časy se mohou mírně lišit v závislosti na aktivitách uživatele a konkrétních scénářích.

[9] Podporuje nabíjení přes kabel o maximálně 22,5 W při použití nabíječky a kabelu 22,5 W HONOR. Skutečná rychlost nabíjení se může lišit v závislosti na okolních podmínkách a dalších faktorech. Dostupnost jednotlivých variant nabíječek se může v jednotlivých regionech a na různých trzích lišit.

[10] Dostupné interní úložiště může být menší, protože část zabírá software. Skutečná velikost paměti se může měnit v závislosti na aktualizacích aplikací, aktivitě uživatele a dalších souvisejících faktorech.

[11] Data z laboratoří HONOR. Výpočet vychází z předpokladu, že velikost písničky je 10 MB, obrázku 4 MB a videa 250 MB. Skutečné velikosti souborů se mohou lišit.

[12] Dostupnost variant velikosti úložiště se může v jednotlivých regionech lišit.

[13] Dostupnost barevných variant se může v jednotlivých regionech a na různých trzích lišit.