Emirates zahájí první let A380 na Bali




Největší mezinárodní letecká společnost Emirates nasadí od 1. června 2023 na Bali svůj vlajkový letoun A380. Půjde tak o milník v historii indonéské letecké dopravy, jedná se totiž o první linku A380 do této země.

Nová linka Emirates A380 v konfiguraci dvou tříd nahradí jednu ze dvou denních linek na Bali, které v současnosti provozuje letoun Boeing 777-300ER rovněž ve dvou třídách. Debutový let A380 letecké společnosti EK368 bude odlétat z mezinárodního letiště v Dubaji (DXB) v 03:25 hodin a na mezinárodní letiště v Denpasaru (DPS) přiletí v 16:35 hodin místního času. Zpáteční let EK369 bude z Bali odlétat v 19:40 hodin a do Dubaje přiletí v 00:45 hodin místního času. Všechny časy jsou místní.

Letenky lze zakoupit na emirates.com, v aplikaci Emirates App, v prodejních kancelářích společnosti Emirates a prostřednictvím online i offline cestovních kanceláří. Cestujícím se doporučuje, aby si na webových stránkách společnosti Emirates zkontrolovali aktuální požadavky na cestu.

Adnan Kazim, obchodní ředitel společnosti Emirates, okomentoval nasazení největšího dopravního letadla na světě na Bali následovně: „Letadlo Emirates A380 je synonymem našeho slibu létat lépe a nabízet prvotřídní produkty a služby. Jsme nadšeni, že můžeme našim cestujícím nabídnout možnost poznat jedinečnost tohoto letounu na letech na Bali a zpět. Není třeba dodávat, že jsme úzce spolupracovali s našimi partnery na mezinárodním letišti Ngurah Rai na Bali, abychom zajistili bezproblémový a hladký provoz našeho letadla. Rádi bychom tímto poděkovali úřadům a našim partnerům za veškerou podporu.“

„Bali je i nadále jednou z nejoblíbenějších turistických destinací v naší síti a jedním ze strategických trhů v jihovýchodní Asii. Premiéra letadla Emirates A380 v Indonésii tak podtrhuje náš dlouhodobý závazek vůči tamnímu cestovnímu ruchu. Těšíme se, že se nám podaří zvýšit příletovou dopravu na ostrov a zároveň nabídnout cestujícím za poznáváním a obchodními cestami více možností spojení do Dubaje a dále do měst v Evropě a Americe prostřednictvím naší rozsáhlé globální sítě.“

Faik Fahmi, prezident a ředitel společnosti PT. Angkasa Pura I, řekl: „Pravidelný provoz A380 v Indonésii bude historickým okamžikem pro indonéské letectví a zároveň i pro společnost Angkasa Pura I. Linku Emirates A380, která bude spuštěna na začátku června, vítáme a jsme poctěni, že jsme prvním provozovatelem letiště v zemi, který bude pravidelné komerční lety tohoto letadla odbavovat. Je to výsledek dobře nastavené koordinace, synergie a spolupráce mezi Angkasa Pura I jako provozovatelem letiště, společností Emirates a Ministerstvem dopravy Indonéské republiky, jakožto regulačním orgánem. Doufáme, že provoz A380 v Indonésii, zejména na Bali, bude mít stále pozitivnější dopad na odvětví cestovního ruchu a hospodářství a dále umožní více příležitostí pro spolupráci a investice v dalších odvětvích indonéského průmyslu.“

Společnost Emirates zahájila v roce 2015 každodenní non-stop linku z Dubaje na Bali a doplnila tak své pravidelné lety do Jakarty, které byly zahájeny v roce 1992. Letecká společnost dosud uskutečnila více než 49 000 letů a přepravila mezi Indonésií a Dubají přes 9 milionů cestujících. Emirates v současné době obsluhuje Indonésii 28 lety týdně na Bali i do Jakarty a díky partnerským smlouvám se společnostmi Garuda Indonesia a Batik Air nabízí rozšířené spojení do dalších 29 domácích měst přes tyto dvě brány.

V letadle Emirates A380 se dvěma třídami mají cestující k dispozici 58 plně polohovatelných sedadel v Business Class a 557 velkoryse rozvržených sedadel v Economy Class. Zákazníci cestující na Bali a zpět se mohou těšit na prostorné a pohodlné kabiny, na značkové produkty, které cestujícím nabízejí ty nejlepší zážitky v oblacích, jako je palubní salonek, a také na regionální kuchyni včetně řady indonéských jídel. K dispozici je rovněž oceňovaný zábavní systém ice nabízející více než 5 000 kanálů zábavy na vyžádání s širokým výběrem indonéského obsahu.

Společnost Emirates pokračuje v rozšiřování své sítě letadel A380, aby uspokojila rostoucí poptávku po cestování po celém světě. Vlajkové letadlo letecké společnosti je v současné době nasazeno do 41 destinací včetně Dubaje a do konce léta se pravděpodobně rozšíří na téměř 50 destinací.