Na filmová plátna přichází dobrodružný film pro celou rodinu Zachraňte tygra




Napínavý italský snímek vypráví příběh o chlapci, který zachrání malé tygří mládě před pytláky a pomůže mu najít nový domov uprostřed Himalájí. Za dobrodružným námětem se však skrývá víc než jen silné citové pouto mezi člověkem a zvířetem. Film má ambici poukázat na úbytek biologické rozmanitosti v divoké přírodě, která každý rok rapidně klesá.

Malý sirotek Balmani zachrání jedné noci tygří mládě, jehož matku zabili nemilosrdní pytláci. Utečou spolu a vydávají se na dalekou cestu do odlehlého kláštera Tygří hnízdo, o němž si chlapec myslí, že je pro tygříka tím nejbezpečnějším místem. Pronásledováni pytláky se Balmani a Mukti snaží společně překonat všechny nástrahy, které je na cestě čekají.

„Kvůli pytláctví a nelegálnímu obchodu se v posledních letech snížila populace tygrů bengálských na něco málo přes tři tisíce kusů ve volné přírodě, čímž je celý druh ohrožen vyhynutím. Hlavní téma našeho filmu upozorňuje nejen na tuto smutnou realitu, ale ukazuje i současnou ekologickou krizi, jíž jsme se stali svědky,” vysvětluje italský režisér Brando Quilici, který v minulosti pracoval na přírodopisných tématech například pro dokumentárně vzdělávací televizní kanály jako National Geographic Channel nebo Discovery Channel.

Hlavní postavu sirotka Balmaniho ve filmu navíc ztvárnil mladý indický herec Sunny Pawar. Ten se proslavil především svou rolí ve filmu Lion, který v roce 2017 získal několik nominací na Oscara.

Film Zachraňte tygra uvede do české distribuce společnost Bohemia Motion Pictures. Svou premiéru bude mít 6. dubna 2023.

Další podrobnosti a informace k filmu najdete na www.bohemiamp.cz a facebookovém profilu https://www.facebook.com/bohemiamotionpictures/.