Přední český perkusionista Tokhi pokřtil své prví CD Enter The G.A.R.S.




Tokhi slaví se svojí kapelou Groove Army velký úspěch díky novému projektu Royal Squad. Je tak dobrý, že hned na startu natočili hudební CD Enter The G.A.R.S., které bylo představeno 9. dubna ve velkém stylu v pražském klubu Joe a stálo to za to.

Nebývá zvykem, že někdo hned na startu projektu natočí cédéčko, ale Tokhi to udělal a uskupení Groove Army předvedlo, co opravdu umí.  CD Enter The G.A.R.S. (Grove Army Royal Squad) je skutečně nabušené, o čemž vás jednoznačně přesvědčí všech deset skladeb a bonusy vaši náladu už jen doladí. Jedná se skutečně o unikátní hudební a audiovizuální show přesahující několik hudebních žánrů.

Groove Army byla zvyklá hrát spíše na firemních akcích, realizovat workshopy pro dospělé i pro děti na základních školách. Po letech fungování se však kapela rozhodla, že zaútočí i na koncertní pódia.

„Tak jsem si řekl, že mám hodně peněz, tak je investuju do koncertní kapely,“ vysvětlil Tokhi s nadsázkou sobě vlastní. V den křtu, krátce před tím velkým okamžikem popisoval, jak nemohl spát, protože se mu hlavou honilo tisíce myšlenek. Věděl, kam chcete dojít, kde a jak vysoko chcete stát v záři reflektorů, aby zanechal stopu. A podařilo se. Je tu unikátní projekt, který vám vyrazí dech. Bez jakékoli nadsázky při poslechu zažijete nadšení, radost a dojde i na husí kůži, a to po celou dobu představení.

Kmotry CD byla zpěvačka Ilona Csákovou, která připravuje křest vlastní desky, přesto neváhala a dorazila Tokhiho podpořit, protože bicí prostě miluje a dokonce se na počátku své kariéry na ně učila hrát. „Tokhiho tvorba se mi moc líbí, navíc je mi blízké, že pracuje i s dětmi a snaží se prostřednictvím svého bubenického umu bojovat proti šikaně, toho si moc vážím,“ vysvětlila Csáková, proč neodmítla pozvání stát se kmotrou desky Enter The G.A.R.S. To Miro Šmajda pojal svoji kmotrovskou řeč vtipně. Protože byly na stolech klubu Joe, kde se křest odehrával, rozmístěny špunty do uší, zavtipkoval: „Ano, líbilo se mi vaše vystoupení, možná proto, že jsem měl špunty v uších. Deska obsahuje i plakát celé kapely a tím si mě to cédéčko získalo a určitě si ho koupím,“ smál se účastník Československé SuperStar.  „Projekt se mi samozřejmě líbí moc, proto jsem tady. Projekt je minimálně v Čechách a na Slovensku unikátní. Všechny kapely zní na festivalech podobně, jejich hudba se slévá dohromady, ale Royal Squad má slušně našlápnuto na velký úspěch právě proto, že se liší,“ dodal už s vážnou tváří Miro Šmajda, který si hudební vystoupení Tokhiho a Groove Army viditelně užíval.

Do klubu Joe dorazil také Michal Kavalčík se svojí těhotnou přítelkyní Zuzanou, který je příznivcem bubenické kapely. Tokhiho přišli podpořit kamarádi ze světa showbyznysu. Herečku Kristýnu Janáčkovu nadchl i další projekt Sound Healing – terapie hudbou. Už v klubu Joe si domluvila návštěvu na terapii, která odbourává stres a léčí naše tělo jak fyzicky, tak emočně. A pozor tuto terapii vede exkluzivní sám Tokhi.

Vždy dobře naladěný zpěvák Petr Kutheil, který nyní exceluje v Rock Opeře, neváhal a dorazil podpořit kamaráda, se kterým se zná už řadu let. „S Tokhim se znám spoustu let. A jsem moc rád, že z toho trochu namyšleného pankáče stal kluk, který ví, co chce a stojí pevně nohama na zemi. Já vždycky obdivuju někoho, kdo vytvoří nějakou firmu a umí jí vést. Tokhi vlastně takovou firmu vytvořil, takže před ním smekám. Určitě se nebráním nějaké spolupráci na mých dalších projektech,“ vysekl poklonu Kutheil.

Moderování poněkud hlučnějšího křtu se ujal Petr Vojnar, který rozhodně přispěl k dobré atmosféře celé akce.  „Osobně nevím, jestli bych chtěl jít na hodinový koncert poslouchat bubny, ale třeba jako úvodní vystoupení show nebo nějakého programu je to super,“ smál se moderátor, který má v současné době kromě moderování plnou hlavu otcovských povinností.

Co říci na závěr, že CD bylo opravdu ještě horké, protože do klubu Joe dorazilo jen pár hodin před křtem, ale i to, že je naprosto jedinečné.

Fotogalerie