Edice PRIM Magdalena je poctou historii „města hodinek“




Při vytváření edice s netradičním názvem PRIM Magdalena se společnost ELTON hodinářská nechala inspirovat historií města, které již více než 70 let domovem tradičních českých hodinek.

Pocta „městu hodinek“

Základní kámen Nového Města nad Metují byl položen 10. srpna roku 1501. Založení dnešního „města hodinek“ inicioval český šlechtic Jan Černčický z Kácova, který dokonce sám osobně základní kámen položil. Do města se pak přestěhoval i se svou manželkou Magdalenou z Nestajova. Ta mu stála po boku až do smrti, a to i v nelehkých dobách, kdy se musel kvůli dlouholeté podpoře Jednoty bratrské uchýlit na Moravu. Hodinky PRIM Magdalena jsou poctou historii města, ve kterém se zrodila česká hodinářská tradice.

Vášeň i energie

Nejvýraznějším prvkem noblesních dámských hodinek je bezesporu barva. Červená je symbolem vášně, lásky, síly i životní energie. Přitahuje pozornost okolí, a proto okouzlí každou ženu, která se nebojí zaujmout. Čas na elegantním číselníku ukazují římské číslice. Právě takové se používaly na věžních hodinách za dob Magdaleny Černčické. Řemínek z kůže aligátora je stejně jako číselník v jasně červené barvě. Hodinky jsou osazeny švýcarským mechanickým strojkem ETA s automatickým nátahem.

Jen pro letošní rok

Číslovanou edicí hodinek PRIM Magdalena zahajuje novoměstský výrobce novou tradici. Každý rok se ponese v jiné barvě, a to znamená, že tento krásný model bude v prodeji přesně do konce roku 2023. Která barva ovládne ten příští? To je zatím přísně střežené tajemství.

Dárek s vyznáním

Zadní víko bylo designéry navrženo tak, aby poskytovalo dostatek prostoru pro osobní vzkaz nebo vyznání. Potěšte dámu svého srdce a věnujte jí dárek, který jí bude každý den připomínat, jak moc pro vás znamená.