Valentýnské tipy na dárky pro ženy i dívky




Blíží se svátek všech zamilovaných Den svatého Valentýna. Ten se každoročně slaví 14. února a zamilované páry si tradičně posílají přání, předávají si dárky i květiny. Snaží se spolu strávit chvíle plné romantiky, celému dni vévodí motiv srdce a tóny červené barvy. Přestože je svátek zamilovaných považován za novodobý anglosaský zvyk, sahá historie svatého Valentýna až do dob starověkého Říma. Podle jedné z legend byl Valentýna knězem, který i přes zákaz císaře oddával zamilované páry, za což byl pak právě onoho 14. února popraven. Se svátkem svatého Valentýna se pojí řada tradic, které mají evropské kořeny a dokazují, že nejde jen novodobé výstřelky. Například oblíbené darování květin se váže přímo k životu sv. Valentýna. Ten totiž podle legendy zamilované páry, které oddal, obdarovával pestrými květinami z klášterní zahrady. Nebo starobylý zvyk zasílat na svátek sv. Valentýna milované osobě milostné dopisy, dnes známé jako „valentýnky“, pochází z britských ostrovů a původně byly anonymní. 

Retinolová maska The Organic Pharmacy

Vyhlazující přírodní maska The Organic Pharmacy s retinolem obsahuje jednu z nejsilnějších forem retinolu. 3% enkapsulovaný retinol proniká hluboko do pokožky, kde podporuje produkci kolagenu. Současně viditelně vyhlazuje vrásky a odstraňuje pigmentové skvrny způsobené UV zářením. K zakoupení je na  www.aurio.cz ve valentýnské nabídce za 1080 Kč.

Scotch & Soda I AM EDP for Her

Dámská parfémovaná voda Scotch & Soda I AM přináší osobitou vůni pro každou ženu, která se nebojí projevit. Ovocné tóny jablka s melounem doplňuje růže a vše uzavírá hřejivý kašmír se santalovým dřevem. Jedinečnou vůni vytvořila pro amsterodamskou značku světoznámá parfumérka Philippine Courtière, která pracuje pro jednu z největších a nejprestižnějších parfumérských značek Firmenich. Autorem flakónu je německé designérské studio Christian von der Heide. Scotch & Soda I AM EDP je k zakoupení na www.aurio.cz s valentýnskou slevou za 1 032 Kč.

Vitamínové medvídci Bears With Benefits Born This Way

Gumoví medvídci Bears With Benefits Born This Way pro mladší a krásnější pleť. Koncentrovaný anti-age koktejl obsahuje patentovaný kosmetický kolagen, který pleti navrací pružnost a mládí. Jeho účinky posiluje hloubkově hydratační kyselina hyaluronová a omlazující koenzym Q10. Bez obsahu cukru, doslazeno přírodní stévií. Nyní za 728 Kč na www.aurio.cz.

Zimní boty Columbia Moritza

Dárek pro milovnice zimních procházek, ale i všechny mladé maminky, které tráví čas venku s malými ratolestmi nejen na sněhu, jsou boty Columbia Moritza Shorty. Tyto stylové kotníkové boty jsou vybaveny technologiemi Columbia - termoreflexní prodyšnou podšívkou Omni-Heat, zateplením i neklouzavou podrážkou s návratem energie po došlapu. Voděodolná lehká konstrukce poskytuje každodenní pohodlí do zimního města i na hory. Cena je 3 399 Kč

Fotogalerie