BODY&FUTURE přichází s novou generací probiotik




Neustále kolem sebe slýcháme, že bychom měli jíst hodně zeleniny, ovoce a vitamínů, abychom byli zdraví, v plné síle a naše tělo odolalo všudypřítomným virům. Často se ale zapomíná na neméně důležitou složku, která by měla být součástí našeho každodenního života – probiotika! Probiotika přitom mohou pomoci nejen posilovat naši imunitu a udržet v kondici náš střevní mikrobiom, ale dokonce nám mohou pomoci i s řadou fyzických a psychických obtíží. Proto je vhodné je do organismu dodávat pomocí doplňků stravy. Jejich účinek je závislý mimo jiné na tom, v jaké formě se konzumují. Značka BODY&FUTURE Laboratories proto na trh uvedla tekutá probiotika na vodní bázi, která se do střev dostanou ještě živá, aby zde působila v plné síle.

„Tekutá probiotika jsou pro náš organismus lepší volbou než ta klasická v tabletách, a to díky jejich mnohem vyšší účinnosti. Tekutá forma totiž zajistí to, že se probiotika dostanou do střev živá a aktivní, protože v žaludku, který je pro ně velmi nepříznivým prostředím, tráví mnohem méně času než ta tabletová, a navíc nespouští proces trávení. Tekutá živá probiotika se do střev dostanou ve větším množství a mohou zde působit s maximálním efektem. Pro dosažení co nejlepšího vlivu na naše zdraví bychom měli probiotika užívat každý den,“ vysvětluje Ing. Ján Durec, Ph.D., ředitel vědy a výzkumu BODY&FUTURE Laboratories.

Probiotika od BODY&FUTURE Laboratories se užívají ráno na lačno a jedna láhev vám v lednici vydrží na celý týden. Zvolit si můžete z jemných a přírodních příchutí černý rybíz a mango. Probiotika mají specifickou chuť a vůni, což je způsobeno přítomností butyrátu. Ten je v probioticích obsažen pro své pozitivní a nezastupitelné pozitivní účinky. Doporučená denní dávka, což je jedna plná odměrka o objemu 60 ml, obsahuje více než 15 miliard živých probiotických bakterií. Probiotika se nachází v potravinách jako je například kysané zelí, některých druzích jogurtů a sýrů či v zakysané smetaně a kefírech. Bohužel ve spoustě těchto potravin jsou probiotické bakterie mrtvé vlivem přítomných konzervačních látek nebo konzervačních metod, jako je třeba pasterizace. Například oblíbené kysané zelí často obsahuje konzervační látky či prošlo procesem sterilizace, která probiotické bakterie negativně ovlivňuje, a konzumací tak nepřijmeme do těla potřebnou dávku živých probiotik. „I z těchto důvodů je vhodné, když denně přijmeme potřebná živá probiotika v tekutém doplňku stravy. Tekutá probiotika jsou skvělým doplňkem k pestré a vyvážené stravě, jejíž nedílnou součástí je i vyvážený a pravidelný příjem probiotik,“ dodává Ján Durec.

Co jsou to probiotika a proč jsou pro náš organismus nezbytná?

Probiotika jsou vlastně takové hodné mikroorganismy (probiotické bakterie a kvasinky), které se v našich střevech podílí na procesu zpracovávání potravy, kterou konzumujeme – umí například štěpit nestravitelnou vlákninu a vyrábět vitamíny nebo kyselinu mléčnou a octovou. Kromě toho ale dokážou mnohem více - třeba nám pomoci s různými zdravotními obtížemi, posílit imunitu nebo bojovat proti patogenům, které se ve střevech nachází.

A proč jsou probiotika pro naše zdraví tak důležitá? Ján Durec vysvětluje: „Kromě toho, že probiotika mohou podpořit naši imunitu a zlepšit stav našeho střevního mikrobiomu, mohou pozitivně ovlivnit i nervové funkce v mozku, zlepšit zdraví ústní dutiny, podporovat udržování normální hladiny cholesterolu a být nápomocná kvalitě pokožky: při ekzémech, atopické dermatitidě, akné či alergických zánětech. Díky působení na stav střevního mikrobiomu mohou pozitivně ovlivnit i naši náladu a psychickou pohodu.“

Jediná živá probiotika s obsahem akácie a butyrátu

BODY&FUTURE Laboratories začali s výrobou tekutých probiotik, když firmu postihla nečekaná zdravotní událost, které musela znenadání čelit. Po dlouhé době studování vědeckých publikací, výzkumů a nejnovějších informací postupně odhalovali souvislosti mezi kondicí střev a naším celkovým zdravím. Výsledkem usilovného výzkumu a vývoje je tekutý probiotický doplněk stravy BODY&FUTURE Laboratories PROBIOTICS, na jehož vývoji spolupracovala firma s profesionálním vývojovým týmem, univerzitními vědci a dánskou biotechnologickou společností.

Probiotika v tekuté formě od BODY&FUTURE Laboratories jsou obohacena o akácii a butyrát. Akácie má mnoho pozitivních účinků. Například ovlivňuje tukový a glukózový metabolismus a při pravidelném užívání může mít pozitivní vliv na snižování BMI i celkového procenta tuku v těle. Pozitivní vliv může mít i v prevenci a léčbě cukrovky 2. typu. A to díky snižování hladiny glukózy v krvi. Stejně tak má akácie skvělé antioxidační vlastnosti a má vliv i na zvyšování imunity. Ovesná mouka přítomná v tekutých probioticích zase slouží jako potrava a pomáhá udržovat probiotika v láhvi živá a aktivní. Butyrát je zase esenciální součástí našich střev, která v našem organismu zajišťuje mnoho funkcí. Ačkoliv se butyrát vyskytuje v těle přirozeně, je důležité ho doplňovat i z výživových doplňků stravy, a to proto, že především obézním lidem a těm, kteří trpí různými onemocněními, se tvoří v menším množství. Právě přítomnost butyrátu způsobuje specifickou chuť a vůni tekutých probiotik od BODY&FUTURE Laboratories.

Probiotika od BODY&FUTURE Laboratories jsou také 100% vegan, bez konzervantů, sóji, umělých barviv, GMO a mléka.

Více informací o produktu naleznete na následujícím odkazu: BODY&FUTURE Laboratories

Fotogalerie