Nešizený hamburger




Neošidíte-li hamburger, můžete ho klidně podávat i jako hlavní jídlo a mít i čisté svědomí, že jste připravili opravdu něco dobrého.

Ingredience:

300 g mletého hovězího masa

300 g mletého vepřového masa

1 vejce

3 stroužky česneku

1 větší cibule

4 hamburgerové housky

sůl, mletý pepř

3 lžíce rozpuštěného máslo

listy salátu

1 rajče

olej na smažení

Dip:

2 lžíce majonézy

½ lžičky polotučné hořčice

Postup:

  • Hmotu na hamburgery připravíme smícháním obou mas, přidáme vejce, prolisovaný česnek, najemno nakrájenou jednu cibuli, sůl a pepř podle chuti.
  • Vypracujeme a vytvarujeme čtyři  hamburgery, které z obou stran opečeme na pánvi v rozpáleném oleji.
  • Rozkrojené housky potřeme rozehřátým máslem. Před tím je položíme na plech na 3-5 minut a vložíme je do rozehřáté trouby, ale není to nezbytné.
  • Připravíme si jednoduchý dip – smícháme majonézu s hořčicí. Zvlášť si usmažíme cibulku.
  • Spodní část housky potřeme dipem, položíme na ní plátek salátu, pak hamburger, na něj můžeme dát opět dip nebo kečup či majonézu, pak přidáme kolečko rajčete a na závěr posypeme zasmaženou cibulkou a zaklopíme druhou částí housky.