Harley-Davidson zahajuje 120. výročí a představuje nové motocykly 2023




Celoroční oslavy 120 let tradice a řemeslného umění značky Harley-Davidson byly dnes zahájeny představením prvních nových motocyklů Harley-Davidson® pro rok 2023, včetně modelu CVO™ Road Glide® Limited Anniversary a šesti dalších modelů v limitované edici s exkluzivními výročními barvami, zpracováním a detaily. Nabídka nejvyhledávanější značky motocyklů na světě pro rok 2023 zahrnuje inovovaný performance-cruiser Harley-Davidson Breakout®, nový sportovní model Nightster® Special a restylizovaný černý trike Freewheeler®.

Kompletní řada motocyklů Harley-Davidson 2023, originálního příslušenství Harley-Davidson® a vybavení a doplňků Harley-Davidson® MotorClothes® je nyní k dispozici u autorizovaných dealerů Harley-Davidson® a je k nahlédnutí na adrese H-D.com.

„Od roku 1903 je Harley-Davidson průkopníkem designu amerických motocyklů, jejich technologie a výkonu. Dnešním dnem tak zahajujeme celoroční oslavy 120. výročí Harley-Davidson“, říká Jochen Zeitz, CEO společnosti Harley-Davidson. „Jsme rádi, že se s vámi můžeme nyní podělit o první modely pro rok 2023, přičemž další budou představeny později v průběhu roku. Tento rok bude pro společnost nezapomenutelným milníkem oslavujícím historii, kulturu a komunitu Harley-Davidson a my doufáme, že se k nám přidáte.“

Výroční modely 120th Anniversary

Limitovaná edice prémiového modelu CVO™ Road Glide® Limited Anniversary oslavuje 120 let tradice jednou z nejpropracovanějších kombinací barev a lakování, jakou kdy Harley-Davidson použil. Panely červené barvy Heirloom Red jsou naneseny na základní vrstvu černé barvy Anniversary Black a každý z nich je lemován jasně červeným proužkem a ručně nanášenou zlatou barvou. Jemné detaily na panelech znázorňují motiv letícího orla. Zlatem vykládaný medailon na nádrži zobrazuje orla ve stylu Art Deco jako ikonický designový prvek z historie motocyklů Harley-Davidson. Mezi další propracované detaily patří luxusní materiál sedel

z alcantary se zlatými a červenými kontrastními švy, zlaté prvky na motoru a jasně červená pouzdra vahadel. Pro celosvětovou distribuci bude vyrobeno pouze 1 500 exemplářů tohoto úchvatného motocyklu a každý z nich bude mít na konzole palivové nádrže laserem rytou destičku.

Speciální lakování 120th Anniversary v odlišném vzoru bude použité i pro šest dalších modelů Harley-Davidson® v limitované edici, přičemž barevné a designové kombinace budou inspirovány prvními modely Harley-Davidson. Každý z nich má na hlavních panelech klasický lak s lesklou červenou Heirloom Red jako základní barvou. Panely jsou lemovány jasně červeným pruhem a vyplněny tmavším odstínem Midnight Crimson. K dalším detailům patří medailon

s orlem na nádrži ve stylu Art Deco, potahy sedel s červenými boky a zlatě vyšitým logem Harley-Davidson a červené prvky na motoru.

Tento výroční design bude nabízen na následujících sériových modelech:

  • Ultra Limited Anniversary (výroba omezena na 1 300 motocyklů celosvětově)
  • Tri Glide® Ultra Anniversary (1 100 motocyklů)
  • Street Glide® Special Anniversary (1 600 motocyklů)
  • Road Glide® Special Anniversary (1 600 motocyklů)
  • Fat Boy® 114 Anniversary (3 000 motocyklů)
  • Heritage Classic 114 Anniversary (1 700 motocyklů)

Breakout v novém kabátě

Model Breakout® se představuje ve svém dlouhém a štíhlém profilu chopperu a blýská se novými zářivými tvary. Výkonný motor Milwaukee-Eight® 117 V-Twin o objemu 1923 ccm je špičkou v tovární produkci Harley-Davidson® a je nedostižným vzorem v oblasti výkonu a zátahu.

Mezi další nové vlastnosti patří:

  • Palivová nádrž o objemu 18,9 litru doplněná chromovanou konzolou, která prodlužuje profil motocyklu a zvětšuje dojezd.
  • Nový představec a řídítka z leštěné nerezové oceli jsou o ¾ palce vyšší než u předchozího modelu a zlepšují dosah jezdce na ovládací prvky.
  • Držáky zadních blatníků, boční kryty, kryty výfuku, směrovky, zrcátka a otevřené sání Heavy Breather jsou chromované, nová 26paprsková litá kola mají leskle černou povrchovou úpravu s frézovanými detaily.

Rám Harley-Davidson® Softail® se zvenku tváří jako hard-tail, aniž by to znamenalo kompromisy v oblasti moderních jízdních vlastností a ovladatelnosti. Model Breakout je navržen tak, aby byl všude středem pozornosti.

Tempomat a kontrola trakce

Elektronický tempomat bude standardní výbavou modelů Fat Boy®, Fat Bob®, Breakout®, Low Rider® S a zůstává standardem pro modely Low Rider® ST, Heritage Classic a Sport Glide®.

Systém kontroly trakce bude nabízen jako nová volitelná výbava pro modely Breakout®, Low Rider® S a Low Rider® ST. Systém kontroly trakce je navržený tak, aby zabránil nadměrnému protáčení zadního kola při akceleraci. Jezdec může kontrolu trakce vypnout tlačítkem na řídítkách.

Nový vzrušující model Nightster® Special

Tento nový soupeř střední třídy umocňuje zážitek z jízdy na motocyklu Nightster díky řadě stylových, ergonomických a technologických vylepšení. Podmanivý výkon zajišťuje kapalinou chlazený motor Revolution® Max 975T V-Twin, který je vyladěný na razantní točivý moment při nízkých otáčkách. Aby se minimalizovala celková hmotnost motocyklu, motor slouží jako nosný prvek rámu.

Mezi klíčové vlastnosti modelu Nightster® Special patří:

  • Sedlo spolujezdce a stupačky pro cestování ve dvou.
  • Litá hliníková kola se systémem sledování tlaku v pneumatikách (TPMS).
  • Řídítka a 5palcový nástavec na řídítkách posouvají ovládací prvky o 5 cm nahoru a 2,5 cm dozadu, aby jezdec měl motocyklu výhodnější pozici.
  • Čtyřpalcový kulatý displej TFT zobrazuje všechny funkce přístrojů a infotainmentu, které se ovládají pomocí tlačítek na ovládacím panelu.
  • Displej podporuje zobrazení infotainmentu z mobilního zařízení jezdce se spojením Bluetooth. Většina funkcí infotainmentu také vyžaduje náhlavní sadu Bluetooth
  • a reproduktory zabudované do přilby.
  • Jezdec může pomocí hlasových povelů do náhlavní soupravy přijímat hovory nebo volat prostřednictvím mobilního zařízení.
  • Navigace je poskytována prostřednictvím bezplatné aplikace Harley-Davidson® App pro iOS nebo Android v mobilním zařízení jezdce. Když je aktivována navigace, jezdec může vybrat mezi zobrazením pohyblivé mapy nebo mapy se směrovými šipkami na obrazovce spolu s hlasovými pokyny do náhlavní soupravy.
  • Prémiové brzdiče Brembo zaručují dokonalou odezvu brzd a vysoký výkon. Přední brzda je
  • s jedním kotoučem a axiálním čtyřpístkovým třmenem a 320mm kotoučem. Zadní brzda je vybavena plovoucím jednopístkovým třmenem a 260mm kotoučem.
  • Umístění palivové nádrže o objemu 11,7 litru pod sedlem přesouvá hmotnost paliva dolů. To má za následek nižší těžiště, lepší ovladatelnost a snadnější zvedání z bočního stojanu.
  • K palivové nádrži je přístup po zvednutí výklopného sedla.
  • Volitelné jízdní režimy: Road, Sport, Rain nebo možnost vytvoření sady vlastních režimů.
  • Sada technologií Harley-Davidson Rider Safety Enhancements: systém ABS, systém kontroly trakce a systém kontroly prokluzu.
  • Kompletní osvětlení LED.
  • Tempomat a nabíjecí zásuvka USB ve standardní výbavě.

Model Freewheeler® obléká černou barvu

Model Freewheeler®, trike inspirovaný cruisery, dostal pro rok 2023 temně černou podobu. Přední část, gondola světlometů, konzola nádrže, ruční a nožní ovladače, pohonná jednotka

a výfuk mají černý povrch. Výsledkem je dramatická změna vzhledu, která umocňuje drsný výraz tohoto modelu ve stylu hot-rod.

Nová leskle černá litá kola mají odkryté matice zadních kol. Zadní 18palcová kola nahrazují 15palcová kola a dodávají modelu Freewheeler® nový dramatický postoj. Jízda na třech kolech nebyla nikdy tak úžasná.

Mezi další vlastnosti patří:

  • Pohonná jednotka Milwaukee-Eight® 114 s razantním výkonem.
  • Elektrická zpátečka.
  • Řídítka Mini-ape pro jízdu s rukama ve větru.
  • Klasické customové zadní blatníky.
  • Zadní voděodolný zavazadlový prostor o objemu 57 litrů s horními dvířky.
  • Dvojité tlumiče výfuku s „useknutými“ koncovkami.
  • Sada technologií Harley-Davidson Rider Safety Enhancements se speciální úpravou pro modely trike: Systém propojených brzd C-ELB, systém C-ABS, kontrola trakce C-TCS a systém kontroly prokluzu C-DSCS.

Harley-Davidson usiluje o nekonečnou cestu za dobrodružstvím a svobodu v duši. Na stránkách H-D.com najdete další informace o kompletní řadě motocyklů Harley-Davidson® Grand American Touring, Sport, Adventure Touring, Cruiser a Trike pro rok 2023, ojetých motocyklech Harley-Davidson Certified™, originálních dílech a příslušenství Harley-Davidson®, výbavě Harley-Davidson® MotorClothes® a finančních službách Harley-Davidson.

Fotogalerie