Limitovaná edice PRIM TB připomíná odkaz nejznámějšího z českých podnikatelů




Poslední letošní edice tradičního českého výrobce hodinek PRIM je poctou a připomínkou mimořádného člověka, který je i dnes vzorem pro mnoho úspěšných manažerů a podnikatelů. Inspirace, pokrok, houževnatost - to jsou jen některé z desítek slov, kterými můžeme charakterizovat výjimečnou osobnost Tomáše Bati. Stejně výjimečné jsou i nové hodinky PRIM TB L.E.

Ústředním tématem nápaditého designu pánských společenských hodinek je grafický symbol modularity, principu, kterým se Baťa řídil v životě osobním i pracovním. Jednotlivé moduly znamenají v Baťově pojetí dílčí úseky, které po spojení tvoří jedinečný celek. Stejně tak čas je rozdělen na hodiny, minuty a vteřiny, které teprve jako celek vypráví nás životní příběh. Symbolika hodinek je velmi osobní, každý bod na propracovaném reliéfním číselníku může pro jejich majitele znamenat důležitý bod jeho života, okamžik, který si chce zapamatovat navždy. Prvek modularity najdeme také na zadním dýnku, kde je doplněn podpisem Tomáše Bati a citátem, který vyjadřuje jeho vztah k plynutí času. Přesně v duchu svých principů vnímal den jako celek, sestávající z jednotlivých vteřin, z nichž každá hraje svou roli.

Limitovanou edici vyrobí v manufaktuře ELTON hodinářská ve dvou provedeních. Sto kusů s nerezovým pouzdrem doplní exkluzivní desetikusová série s pouzdrem z platiny.

Symbolické jsou také barvy, které se na hodinkách objevují. Cihlově červená je připomínkou typického architektonického prvku „baťova Zlína“. Červeně zvýrazněná číslice 3 na netradičně umístěném datovém věnci odkazuje na den narození Tomáše Bati. Stejnou barvu má i vteřinová ručka nerezové kolekce. Detaily luxusní platinové verze jsou v tyrkysové barvě, charakteristické pro kovové prvky zlínských průmyslových i veřejných budov z prvorepublikového období.

Hodinky PRIM TB L.E. zaujmou také elegantními tvary nově navrženého pouzdra s působivou kombinací leštěných a broušených ploch. Korunku zdobí písmeno „B“ z historického loga firmy Baťa z 20. let minulého století. Její obvod je vyfrézován do tvaru pravidelných čtverců, které opět symbolizují modularitu. Model je osazen manufakturním strojkem PRIM s ručním nátahem.

Do detailu pomyšlené je i balení nové edice, které vedle nadčasových hodinek z tradiční české manufaktury obsahuje skutečně originální manžetové knoflíčky, kterými zaujmete v každé společnosti. Inspirativní myšlenky Tomáše Bati si pak můžete připomenout nejen při pohledu na zápěstí, ale díky jedinečnému interiérovému doplňku také při pohledu na svůj pracovní stůl. Skleněný čtverec pochází přímo z památníku světoznámého zlínského rodáka, dřevěný stojánek je ozdobený jeho podpisem.

Hodinky z limitované edice PRIM TB umožňují díky minimalistickému a nadčasovému designu vyniknout precizní práci novoměstských hodinářských mistrů. Každým pootočením korunky si můžete znovu a znovu připomenout odkaz muže, který je dodnes považován za největšího podnikatele a manažera české historie.

Fotogalerie