Jak vytunit „man cave“? Čtěte pozorně, může vám to zachránit vztah




Toužíte po svém prostoru, který bude patřit opravdu jen vám? Pak je ten nejvyšší čas vytvořit si svoji „man cave“. Že jste o ní ještě neslyšeli? Velká škoda. Takový klid jako tam jinde nezažijete.

Na místo, které bude jenom vaše, máte plné právo

Potřeba vlastního prostoru přichází většinou v období, kdy muž založí rodinu. Děti pobíhají po domě, manželka stále něco vyžaduje a vy tak nějak nemáte místo, kam byste si zalezli a načerpali ztracenou energii. Často se mluví o vyhořelých ženách, ale mužům se tolik pozornosti nevěnuje. Otřepané „chlap má něco vydržet“ pak způsobuje, že pánové všechny svoje pocity drží uvnitř, jenomže ono to časem někde vybobtná. Každý má právo na prostor, který bude jenom jeho. Alespoň na chvilku.

Využijte garáž nebo třeba technickou místnost

První, co vás asi napadne, je otázka, kde takový prostor vzít. Muži, kteří bydlí v rodinném domku mají trochu výhodu. O tom žádná. Jestliže je to váš případ, pak si zaberte garáž nebo třeba technickou místnost. V panelákovém bytě to bude horší. Ale i tam se občas dají vymyslet místa, která si přepažíte sádrokartonem a z nichž se rázem stane vaše malá jeskyně. Využít se dá i pronájem zastřešené garáže. Možná se teď usmíváte, ale prostor, který má mužská polovička jen pro sebe, už zachránil nejedno manželství.

Představte si sedací soupravu, plnou miniledničku a zápas v telce

Jeden muž, říkejme mu třeba Mirek (35), se už nějakou dobu často hádal se svou přítelkyní. Měli malé děti, a jak víme, to je velmi náročné. Mirek si neměl kam zalézt, chyběl mu prostor, kde by byl sám a kde by dělal, co má rád, aniž by se musel cítit provinile. Tak si takovou man cave vytvořil právě z garáže. Mirek miluje kolo, a tak si do své jeskyně koupil trenažér a jde si do ní občas na hodinku zašlapat. To ale není všechno. V jeho jeskyni je taky sedací souprava, minilednička na pivo a menší televize, aby se mohl pohodlně usadit a sledovat sportovní přenosy. Jeho přítelkyně mu dopřává soukromí. Ví, že je to jeho malý svět, kde si čistí hlavu a nabírá novou energii.

Udělejte si ze své jeskyně malou domácí posilovnu

Náš druhý muž, pojmenujme ho například Martin (40), si udělal útočiště z technické místnosti. Svůj koutek si vymaloval na šedo, na stěny si pověsil plakáty ze svého oblíbeného Komanda a Rockyho. K jedné straně si postavil pracovní stůl a tráví u něj čas, když je na home office. Na druhé straně má lavici na cvičení a veslařský trenažér. Nachází se tam i pár prázdných lahví od piva, ale jeho žena dovnitř nechodí, takže zůstávají na stole po dlouhé týdny. Ale všichni jsou spokojení. On načerpá energii, má čas přemýšlet nebo prostě jenom odpočívat a ona je spokojená, protože jí domů přichází úplně klidný muž. Četné hádky ustaly, a když se staví kamarádi na pár piv, žena o nich ani neví.

Zdroj: Freepik.com