Pitland má za sebou finále juniorského Talent CUPu




Pitland, speciální krytá hala na pražském Zličíně, kde moto sezóna nikdy nekončí, má za sebou velkou událost, v níž hráli hlavní roli junioři od 10 do 15 let. V úterý 8. listopadu se totiž v Pitlandu konala pořádně akční, zábavná a adrenalinová akce. Ve spolupráci v televizní stanicí Nova Sport se zde uskutečnilo finále juniorského Talent CUPu, v němž se ve 3 kategoriích představili junioři od 10 do 15 let! Za účasti televizních kamer si na speciálním halovém okruhu v Pitlandu užili opravdový závod ti nejlepší amatérští závodníci na elektrických motorkách, kteří si během celého října vyjeli nejlepší časy a kvalifikovali se tak do velkého televizního finále. V úterý 8. listopadu si pak po tréningu a rozřazovací kvalifikaci dojeli pro vítězství ti nejlepší v každé kategorii.

Jednotlivé kategorie celého Talent CUPu byly uzpůsobeny na míru juniorským závodníkům, tak, aby jejich šance a schopnosti byly co nejvíce vyrovnané. Vznikly tak 3 kategorie rozdělené dle věku účastníků - tedy 1. kategorie pro juniory od 10 do 11 let, 2. kategorie pro juniory od 12 do 13 let a 3. kategorie pro juniory od 14 do 15 let. V každé kategorii se ve finále představilo 5 – 8 nejlepších finalistů, tedy těch, kteří si při říjnové kvalifikaci vyjeli ty nejlepší časy. A rozhodně nešlo o žádné „dětské“ ježdění! Důkazem toho jsou už časy z kvalifikací, které se v nejmladší kategorii pohybovaly v rozmezí 26 – 30 vteřin za kolo a v nejstarší kategorii dokonce okolo 22 - 23 vteřin za kolo, což je pro srovnání čas na úrovni profesionálních motocyklových závodníků, kteří Pitland navštěvují.

„Jsem rád, že celý Talent CUP vzbudil u veřejností, a především u juniorů a jejich rodičů tak obrovský ohlas, že během celého října chodili, bojovali, vzájemně se motivovali, prostě se snažili překonat sami sebe a dát ten nejlepší čas a do kvalifikací šli naplno. Byl jsem až šokován, samozřejmě pozitivně, na jaký čas se dovedou junioři dostat. Samotné finále tak skutečně slibovalo zajímavou podívanou, což se i naplnilo. Užili jsme si super jízdy, plné napětí, adrenalinu, těch nejlepších výkonů, zdravého soutěžení i radostí z účasti, výsledků a umístění, a přesně tak si myslím, že to má být. Věřím, že závodníci, jejich rodiče, podporovatelé i další diváci, kteří v úterý do Pitlandu zavítali si alespoň na chvíli mohli připadat, jako na opravdových motocyklových závodech na okruhu,“ říká Jiří Matela, majitel a zakladatel Pitlandu a dodává, že cílem Talent CUPu bylo nejen motivovat juniorské závodníky k jízdě na motorkách, ale ukázat jim novou formu zábavy, sportu a zdravého adrenalinu a rovněž zábavnou formou učit správným návykům jízdy v jedné stopě, co největší jistotě a bezpečnosti samotné jízdy i zásadám fair play.

Vítězové Talent CUPu

V jednotlivých kategoriích si pak vítězství odnesli následující jezdci.

KATEGORIE 10 – 11 let

První místo obsadil Matyáš Novotný, následován Davidem Králíčkem a třetí místo si vyjel Aleš Novotný.

KATEGORIE 12 – 13 let

Ve druhé kategorii zvítězila Justy Císařová, v závěsu za ní dojela Andrea Vaculová a jako třetí cílovou rovinkou projel Matěj Čihák.

KATEGORIE 14 – 15 let

V nejstarší kategorii první místo obsadil Adam Havlín, druhé místo vybojoval Lukáš Kubík a třetí Bruno Kiss.

Závodníci, kteří stanuli ve svých kategoriích na stupních vítězů získali hodnotné moto ceny od partnerů závodu a rovněž i kredity na další volné jízdy do Pitlandu. Všichni finalisté se navíc mohou těšit na záznam svých finálových jízd, které uvidí na stanici Nova Sport v pořadu Český motorsport již v pondělí 14. listopadu.

Připomeňme, že Pitland pravidelně připravuje speciální závodní dny pro „nezávodníky“, při nichž mají všichni, bez ohledu na věk a zkušenosti možnost zazávodit si na speciální halové dráze. Nejbližší takový den připadá na sobotu 10. prosince, kdy jsou všichni zájemci a amatérští závodníci v Pitlandu vítáni.

Více informací na www.pitland.cz

Fotogalerie