Jak funguje imunita? Co pro ni můžeme udělat, aby vám fungovala na maximum?




Zdá se vám, že chytáte jedno nachlazení za druhým, zatímco vaši známí prochází podzimem bez úhony? Možná byste se měli zamyslet nad posílením svého zdraví. V období, kdy organismus vyčerpávají výkyvy počasí a všudypřítomné viry, je třeba co nejvíce posilovat imunitní systém. Pokud bude správně fungovat, ušetříte si několik nepříjemných týdnů strávených v posteli.

Imunitní systém je přirozeným obranným prostředkem našeho těla. Jde o složitou síť buněk, tkání a orgánů, které se spojují, aby ochránily náš organismus proti vetřelcům. Mezi ty se řadí především bakterie a viry, ale také paraziti, a dokonce i plísně, jež mají potenciál způsobit různá onemocnění. Zdravý imunitní systém nás chrání tak, že nejprve vytvoří bariéru, která vetřelcům (neboli antigenům) zabrání proniknout do těla. Pokud se tak přesto stane, imunitní systém začne produkovat bílé krvinky, bílkoviny a další chemické látky, jimiž cizorodé látky napadá a ničí. Naše imunita dokáže rozpoznat miliony různých antigenů a sama je schopna vyrobit si téměř vše, co k jejich likvidaci potřebuje. Pokud tento propracovaný obranný systém funguje správně, udrží na uzdě různé zdravotní problémy od nachlazení až po rakovinu.

Naše tělo se však nedokáže bránit každému vetřelci za každé situace. Existují nemoci, jejichž vznik nemůžeme ovlivnit, často je však na vině i životní styl, který hraje v oslabení imunitního systému velkou roli. Nezdravé stravování, sedavé zaměstnání, nedostatek spánku či chronický stres organismus vyčerpávají a umožňují ideální prostředí, kde se mohou nebezpečné bakterie, viry a toxiny množit. Aby se nerozvinulo méně či více závažné onemocnění, je potřeba změnit styl života a začít svou imunitu co nejvíce podporovat. 

Pokud chcete pro své zdraví udělat maximum, využijte služeb A2C ANTI-AGING CLINIC. Jediná a první  certifikovaná klinika medicíny proti stárnutí v České  republice a svým klientům nabízí nejen empatický přístup, ale i široké spektrum vyšetření a terapií pro podporu zdraví nebo vyřešení stávající zdravotní situace. Kromě komplexní preventivní diagnostiky se můžete nechat otestovat na potravinové alergie a intolerance, které mohou být příčinou nejasných, dlouhodobých obtíží. Okamžité „naboostování“ imunitního systému pak lze podpořit skrze infuzní terapii nebo patentované mražené extrakty, jež vysokým obsahem přirozených proteinů a peptidů pomáhají imunitu podporovat.

„Smyslem Anti-Aging medicíny je zpomalit proces buněčné degenerace a reaktivovat potenciál zdravé regenerace každého jedinečného člověka. Našim cílem je nejen předejít či zvrátit předčasné stárnutí, poté co zjistíme jeho příčiny, ale zároveň vyprovokovat přirozenou stimulaci a rekonstrukci buněčných procesů a metabolických pochodů, nezbytně nutných u každého jednotlivce. Toto platí bezpodmínečně také u imunitního systému“ doplňuje prim. MUDr. Monika Golková, primářka A2C Anti-aging kliniky.

Více informací na www.a2c.cz