Kemp je mrtev? Ať žije kemp!




„Jestli máme jednou umřít, tak letos to rozhodně neplánujeme. Přes všechny tradice a odkazy jsme jen tak dobrý jako náš poslední ročník. Proto ten letošní bude nejlepší," říká David Maryško, dramaturg kultovního Hip Hop Kempu k jeho nadcházejícímu ročníku, který se uskuteční ve dnech 23. - 25.srpna.

Už posedmnácté se o tomto prodlouženém srpnovém víkendu do královehradeckého Festivalparku sjedou fandové hip hopu ze všech koutů světa, aby společně prožili mejdan, ze kterého budou žít po celý další rok!

A se sebevražednou dvojkou $uicideboy$, věčným průšvihářem Chief Keefem, rváči s osudem - Evidence a Illa J a Luciferem Billem $aberem v čele to bude jízda vpravdě pekelná!

Těžko říct, jestli lze dvojku $uicideboy$ označit za “geniální”, každopádně jejich vášeň pro sebezničení je jedním z faktorů, které bývají lidem s vrozenou genialitou často společné. Duo z New Orleans Ruby (aka Suicide Leopard) a $lick (aka Suicide Christ) s jeho (o)kultním statutem a těžko uvěřitelným objemem vydané muziky určitě nenechá nikoho v klidu.

Pokud jde o drill music, na vrcholu potravinového řetězce sedí jen jeden pán. Alfa samec Chief Keef, který může za to, že si přes 5 let můžete notovat “I Don’t Like”. A nejen to. Oč je jeho diskografie do počtu nahrávek chudší, o to bohatší obsah nabízí. Není divu, když inspiraci čerpáte ze života, který by už ve vašich 23 letech vydal na několikadílnou gansterku.

Bill $aber? Beran? Bájná mytologická postava? Nebo samotné jeho Veličenstvo Lucifer? Už svým vzezřením, kterému dominují mufloní dredy, by mohl strašit dospělé. A co teprve, když dojde na hudbu. Neklidnou, špinavou... Ne náhodou ho najdete v seznamu “rapperů, ze kterých vám budou krvácet uši”.

„Asi nepřekvapí, že k umělcům s nějakou silnou osobní zpovědí máme tak nějak nejblíž. Takové máme v letošní várce rovnou dva. Evidence. Jeden z našich nejoblíbenějších projel za poslední dobu horskou dráhu pocitů. Z vrcholu, kde EV chová v náručí svého prvorozeného syna až na dno zdrcujících zpráv o rakovině prsu manželky. Když tohle přetavíte v album Weather Or Not, těžko může být horší, než vaše nejlepší," představuje David Maryško amerického MC, producenta a člena rapové skupiny Dilated Peoples - Michaela Taylora Perretta známého pod pseudonymem Evidence, který na Kemp přijede představit svoji výše zmíněnou lednovou novinku Weather Or Not.

Druhým bojovníkem je Illa J. Být mladší brácha slavného bráchy je dar i prokletí. Když si ten váš říkal J.Dilla a vy se věnujete stejné profesi, máte (pochopitelně) podobné jméno a ještě vypadáte jako byste mu z oka vypadli, není lehké z takového stínu vystoupit. Illa J to trvalo tři alba, ale dnes (zdá se) má vyhráno. Nová deska Home je cestou do duše jednoho chlápka z Detroitu, který chce být už jen sám sebou.

Ještě nevěříte, že Kemp 2018 bude tím nejlepším?

Vstupenky jsou k zakoupení na pandaticket.cz od 1900 korun (případně 3200 Kč za VIP) na celý festival.

Více info na  hiphopkemp.cz

Hip Hop Kemp 2018:

$UICIDEBOY$ /USA/

CHIEF KEEF /USA/

EVIDENCE /USA/

BILL $ABER /USA/

Fotogalerie