Obdarujte svého tatínka či přítele prémiovým vínem z Habánských sklepů




I muži mají svůj mezinárodní den!  Pokud jste nikdy před tím neslyšeli o tomto svátku, zvýrazněte si v diáři 19. listopad. Od počátku 90. let se slaví v Jižní Americe, ale i v dalších zemích po celém světě. Udělejte radost svému tatínkovi, dědečkovi či příteli krásným dárkem, který si můžete společně vychutnat ke Dni mužů. Zkuste jeden z našich vinných tipů a ochutnejte jedinečná červená vína z Habánských sklepů.

Habánské sklepy Merlot 2018 výběr z hroznů REZERVA

Tento Merlot pochází z viniční trati Pohořelické vinohrady. Okouzlí vás svojí tmavě granátovou barvou s rubínovým nádechem. Po otevření láhve překvapí výrazné aroma dubového dřeva, drobných lesních plodů a vanilky. Chuť je dlouhá, doprovázená jemným projevem třísloviny a čokolády.

Doporučena teplota podávání: 14–16 °C

Doporučená cena: 499 Kč, dostupné na www.osobnivinoteka.cz

Habánské sklepy Rulandské modré 2018 výběr z hroznů REZERVA

Hrozny pro výrobu tohoto vína pochází z vyhlášené viniční trati Trkmanska ve Velkopavlovické vinařské podoblasti. Zrálo 18 měsíců v sudu z francouzského dubu, což se odráží v jeho plné chuti se sametovým závěrem, tmavě červené barvě s cihlovými tóny a vyzrálé vůni. Šťavnatá chuť s nádechem sušených švestek, povidel a vanilky skvěle podtrhne pokrmy z červeného masa, zvěřiny či ze sýrů s modrou plísní. Vůně je výrazná, kořenitá a zároveň čistá s tóny lesních ostružin.

Doporučená teplota podávání: 14–16 °C

Doporučená cena: 499 Kč, dostupné na www.osobnivinoteka.cz

Habánské sklepy Zweigeltrebe 2018 Barrique pozdní sběr

Zweigeltrebe Barrique z počátku zaujme vyšší rubínovou barvou a elegantní ovocnou vůní s patrnou stopou dubového sudu, v pozadí s tóny koření, višní a karamelu. Jeho chuť je bohatá, elegantní, ovocně kořenitého charakteru s delším závěrem, ve kterém jsou patrné náznaky kouře, sladkého dřeva a koření. Je ideální volbou ke grilovaným masům či uzeným kachním prsíčkům.

Doporučená teplota podávání: 14–16 °C

Doporučená cena: 250 Kč, dostupné na www.osobnivinoteka.cz

Fotogalerie