Bolt: Revoluce v odměňování kurýrů - tiskové oznámení




Bolt Food přechází na nový systém odměňování partnerských kurýrů, který je ještě přehlednější a je založen na  platbách za jednotlivé úkony. Nově bude partnerským kurýrům proplácena i cesta do restaurace nebo obchodu, kde vyzvedávají objednávku.

Finální částka se tedy bude nově skládat z celkového počtu kilometrů, které kurýr ujede při vyzvedávání a doručování. Dalšími položkami jsou vyzvednutí objednávky a její předání.  V časech, kdy je obědová nebo večerní špička jsou platby za vyzvednutí vyšší než během dne. To má zajistit dostatek partnerských kurýrů pro co nejkratší doby doručení právě v těcho rušných hodinách.

Naším cílem je jak spokojený zákazník, který na svou objednávku nemusí dlouho čekat, tak i spokojený partnerský kurýr. Nový systém odměňování zohledňuje i cestu pro objednávku, což jsme doteď do jisté míry kompenzovali minimální sazbou.  Je to vše velmi přehledné a každý si může předem vypočítat, kolik přesně dostane. Vedle změny systému jsme také navýšili cenu jednotlivých úkonů. Současně od 11. října může každý zákazník dát přes aplikaci spropitné. Chceme být volbou číslo jedna pro kurýry i zákazníky a věříme že toto je ta správná cesta,” komentuje Marek Maxa, Country manažer Bolt Food pro Českou republiku.