Společnost ELTON hodinářská pořádá hokejovou benefici, výtěžek podpoří pacienty s nemocí motýlích křídel




Přátelské hokejové utkání, které se uskuteční již 27.10. v Hronově, bude opravdu výjimečné. Český výrobce hodinek PRIM se ve spolupráci s hokejovými týmy a nadšenci z Nového Města nad Metují a Hronova rozhodl netradiční cestou podpořit pacienty, trpící tzv. nemocí motýlích křídel. 

V zápase nastoupí tým ELTON hodinářská, který v bráně podpoří fanoušek hodinek PRIM Přemek Forejt. Nebude chybět ambasador značky Michal Krčmář spolu s dalšími úspěšnými biatlonisty, rally jezdec Martin Semerád, bývalý hokejista a zároveň generální ředitel porcelánky Thun Vlastimil Argman nebo bývalý profesionální hokejista Václav Skuhravý. Na ledě se objeví samozřejmě také zaměstnanci firmy ELTON v čele s generální ředitelkou Renatou Červenák Nývltovou. V tomto složení odehraje tým 1. a 3. třetinu, na 2. třetinu je vystřídá Spartak Nové Město nad Metují.  Proti „novoměstským hodinářům“ se postaví hráči Staré gardy Hronov. „Jsme rádi, že se podařilo pro náš nápad získat zajímavé české osobnosti i legendy českého sportu. Doufáme, že naše společné nadšení pro tuto akci přeneseme i na diváky, kteří benefici podpoří svou účastí,“ věří ředitelka společnosti ELTON hodinářská.

O hokej jde však „až“ na druhé místě. „Chceme především podpořit pacienty a rodiny, kterým život převrátila naruby nemoc motýlích křídel,“ upřesňuje Renata Červenák Nývltová hlavní záměr pořadatelů. Veškerý výtěžek ze vstupného putuje na účet organizace DEBRA, návštěvníci budou mít možnost přispět také přímo během zápasu, do připravených pokladniček.

Epidermolysis Bulloza, neboli nemoc motýlích křídel je závažné vrozené onemocnění. Kůže pacientů je křehká a citlivá doslova jako motýlí křídla a péče o ně je nejen náročná, ale také nákladná. Organizace DEBRA se zabývá podporou pacientů i jejich rodin a odborným poradenstvím, zapojuje se také do výzkumu této nemoci.

„Benefiční zápas, který jsme se rozhodli zorganizovat, je jednou z cest, jak přispět na dobrou věc a zároveň upozornit veřejnost na onemocnění, kterým v České republice trpí několik stovek pacientů,“ doplnila ředitelka společnosti ELTON hodinářská, která je od roku 2017 členem holdingu Czechoslovak Group.

Podpořit „Motýlky“ můžete ve čtvrtek 27.10. od 16:00 hodin ve Wikov Aréně Hronov.

Vstupné je 70 Kč

www.prim.cz / www.debra.cz