Svíčky NATAVA zpříjemní sychravé období




Vonné svíčky dokreslí kouzlo daného okamžiku a pomáhají navodit tu správnou atmosféru. Ale není svíčka jako svíčka. Svíčky NATAVA ze sójového vosku v elegantním skle mají dřevěný knot, který zajišťuje rovnoměrné rozpouštění vrstvy vosku a rozptýlení vůně po celé místnosti. Knot vykouzlí půvabný tančící plamen a svým praskáním navodí pohodovou atmosféru doplněnou vybranými vůněmi. Aroma svíčkám NATAVA dodávají éterické oleje nebo pečlivě vybrané parfémy. Aktuálně má NATAVA v portfoliu varianty Černý čaj a kardamom, Tajemství dýně, Sladký šafrán, Svěží citrus, Kouzlo lesa a Vůně Provence. Tento ideální doplněk pro sychravé období nebo zajímavý dárek pro rodinu či přátele seženete na e-shopu www.union-cosmetic.cz nebo www.natava.cz za 399 Kč, variaci Vůně Provence pak za 449 Kč.

Záleží již na prvním zapálení

Skvělým pomocníkem pro rozhoření dřevěného knotu je zapalovač, který poskytne stálejší a silnější plamen, nezbytný pro zapálení celé šířky knotu. S trochou zručnosti to ale zvládnete i se zápalkami. Odměnou vám bude elegantně plápolající a praskající plamínek, který navodí pocit pravé pohody.

Napoprvé nechte svíčku hořet alespoň tak dlouho, aby se postupně rozpustila celá horní vrstva vosku až k okrajům sklenice. Zabráníte tak tomu, aby by se uprostřed svíčky utvořila prohlubeň, která by později zabraňovala rovnoměrnému tání vosku.

Péče o knot

Ideální délka dřevěného knotu je zhruba 3-5 mm. Před každým zapálením stačí jednoduše odlomit přebytečnou délku, případně ji odstranit kleštičkami či zastřihnout. Doporučujeme také například papírovým ubrouskem odstranit tmavý povrch knotu po předchozím hoření, zabrání se tím nežádoucímu kouření svíčky.

Délka hoření

Ideální délka hoření je v rozmezí 1-4 hodiny, což zajistí rozpuštění vosku po celé jeho šířce a souvisí i s životností svíčky, bezpečnostní používání a příjemným prožitkem. Po zhasnutí plamene zůstane místnost dlouho provoněná. Vosk pomalu zatuhne a jeho úbytek je výrazně menší, než je tomu u klasických svíček. Při správném používání poskytne svíčka NATAVA až 40 hodin zdravého hoření.

Zhasnutí plamene

Velmi jednoduché zhasnutí plamene u svíček Natava umožní designové víčko. Po jeho přiklopení svíčka prakticky okamžitě zhasíná díky nedostatku kyslíku a vy se zároveň vyhnete vylití rozehřátého vosku.

Informace o vonných svíčkách: https://www.union-cosmetic.cz/vonne-a-masazni-svicky-natava

Fotogalerie