Nová limitovaná edice whisky Glenmorangie A Tale of the Forest čerpala inspiraci z divoké lesní přírody




Skotská palírna Glenmorangie představuje limitovanou edici whisky Glenmorangie A Tale of the Forest. Jde o první whisky z portfolia palírny Glenmorangie, která je vytvořená za pomocí ječmene sušeného společně s lesními bylinami. K oprášení této staré metody inspirovaly Dr Billa Lumsdena toulky lesem poblíž jeho domova. Ve whisky jsou tak patrné tóny aromatického jalovce, březové kůry a vřesu. Dárkové balení s motivem magického lesa navrhla thajská ilustrátorka Pomme Cham.

Svěží a lahodně bylinná, Glenmorangie A Tale of the Forest, inspirovaná zázrakem neustále se měnící přírody, vznikla, když se Dr Bill Lumsden, který stojí v čele Glenmorangie týmu, toulal lesy poblíž svého domova. Vznikla tak whisky, evokující vůně, zvuky a krásy lesa a obklopující smysly tóny borovice, jalovce a koriandru, doprovázenými jemným závanem kouře. Přidávají se tóny eukalyptu, pomeranče a v závěru lehké tóny dubu. Této jedinečné kombinace tým Glenmorangie docílil díky oprášení starodávné metody sušení ječmene společně s bylinami.

Thajská ilustrátorka Pomme Chan se spojila s Glenmorangie, aby zachytila výjimečnou chuť této whisky a přenesla ji na obal a etiketu. Při vymýšlení konceptu chodila Pomme hluboko do svého oblíbeného lesa v severním Thajsku, kde čerpala inspiraci ze svého okolí a z rozhovorů s doktorem Billem o Skotsku. Opojnost a hloubka této whisky inspirovala ilustrátorku Pomme Chan popustit uzdu své fantazii a vytvořit svůj magický les. Na dárkovém boxu této edice se prolíná kvetoucí vřes, aromatický jalovec, pomeranče a borovicové šišky. 

„Pokaždé, když jdu do lesa poblíž domova, všimnu si něčeho nového, ať už je to vůně deště včerejší noci nebo zvuk listí, které různým způsobem šustí. Začal jsem si představovat, jak bychom mohli přivést les k životu ve whisky – sušením ječmene s lesními bylinami, jak to dělali naši předkové. Po mnoha experimentech jsme se zamilovali do chutí, které přinesl jalovec, březová kůra a vřes, abychom vytvořili Glenmorangie bujnou a rozmanitou jako samotný les. S vůní jehličí, lesního mechu, ostrosti jalovce a chutí eukalyptu, máty, hořkého pomeranče a vzdáleného kouře je whisky A Tale of the Forest nápojem, který vás obklopí, potěší a překvapí, ať už si ji vychutnáte hluboko v lese nebo v koktejlech doma."

Dr Bill Lumsden, ředitel destilačního a výrobního procesu palírny Glenmorangie: „Jsem tak nadšená, že mohu spolupracovat s Glenmorangie na této lahodné limitované edici. Pro mě je les především o smyslech – vůni a také o tom, co vidíte a slyšíte. Prostřednictvím své ilustrace jsem chtěla zprostředkovat tajemnou hloubku lesa i byliny a chutě, které můžete ve whisky najít: vřes, jalovec, mátu... Doufám, že balení lidi vtáhne, aby se sami zasnili, jak si vychutnávají Glenmorangie A Tale of the Forest na túře nebo pikniku... v lese, samozřejmě!“

Pomme Chan, thajská ilustrátorka

Fotogalerie