Zaleťte si do Dubaje a prozkoumejte světové atrakce této metropole




Dubaj je jednou z nejoblíbenějších dovolenkových destinací na světě, zejména v podzimním a zimním období, kdy nabízí ideální podmínky pro ty, kteří chtějí uniknout chladnému počasí v Evropě.  I z toho důvodu patří toto město mezi top destinace českých turistů. Letecká společnost Emirates provozuje z Prahy do Dubaje denní lety, díky nimž se návštěvníci dostanou do této úžasné metropole už za šest hodin.

Ať už toužíte po dovolené ve městě, na pláži, odpočinku nebo jedinečném zážitku v poušti, každý cestovatel si při návštěvě Dubaje přijde na své. Návštěvníci si mohou vybrat z řady hotelů, které vyhovují různým finančním možnostem, a také z nepřeberných možností zábavy, stravování a nakupování pro všechny věkové kategorie. Dubaj nabízí řadu zážitků světové úrovně: od sluncem zalitých pláží a jedinečných památek až po prvotřídní gastronomii a zařízení pro volný čas.  Není divu, že město bylo v rámci TripAdvisor Travellers´ Choice Awards zvoleno nejlepší globální destinací pro rok 2022. Dubaj si také vysloužila první místo jako nejlepší světová destinace pro nadšence do městské turistiky a čtvrté místo jako nejlepší destinace pro milovníky jídla.

Slunečné pláže a vodní radovánky zimě navzdory

Teploty kolem 30°C a jasná modrá obloha na podzim a v zimě dělají z Dubaje ideální místo pro fanoušky pláží. V Dubaji najdete kilometry sněhově bílých pláží s jemným pískem. Největší pláží je JBR Open Beach, která se rozprostírá po celé délce oblasti JBR. Navštívit můžete také pláž La Mer, která nabízí zážitky s vodními sporty, nákupy a stravováním přímo na pláži. Mezi další oblíbená místa nejen pro vodní radovánky patří Umm Suqeim Beach, Kite Beach, Al Mamzar Beach Park, The Palm Jumeirah nebo Marina Beach.

Opravdovou vodní zábavu si užijete v aquaparku Aquaventure; ten nabízí více než 30 tobogánů a jedinečných atrakcí i 500 metrů dlouhou soukromou pláž. Adrenalinoví nadšenci mohou lámat světové rekordy na místních tobogánech, například na Leap of Faith, simulaci téměř vertikálního volného pádu skrz vodu plnou žraloků. Ale žádný strach, tyto majestátné ryby se k plavcům nedostanou. Mladé rodiny si mohou užít komfort na ostrově Splashers Island a dostat se tak do blízkosti delfínů, lachtanů, žralůčků a rejnoků.

Výjimečné zážitky pouze v Dubaji   

Podzim a zima jsou také ideálním obdobím pro pouštní dobrodružství. Safari, jízda na čtyřkolkách nebo velbloudech, surfování na dunách nebo grilování, to vše je v Dubaji na dosah. Skvělým zážitkem je rovněž výlet horkovzdušným balónem nabízející pohled na velkolepou poušť z ptačí perspektivy.

Chcete-li se podívat na historickou část města, navštivte Bastakii, kterou najdete mezi Dubai Creek a čtvrtí Bur Dubai. Ta byla v dávných dobách města jejím finančním centrem a dodnes je charakteristická úzkými klikatými uličkami, které oddělují jednotlivé domy. Bastakie je živoucím památníkem dubajské minulosti a v dnešní době nabízí řadu muzeí, kaváren a restaurací.

Chcete-li zažít další klasický zážitek, vyzkoušejte jízdu abrou, nejtradičnějším dubajským dopravním prostředkem. Tyto malé trajekty převážejí návštěvníky přes Dubai Creek a dodnes patří k nejdostupnějším a nejautentičtějším způsobům, jak si prohlédnout Dubaj v celé její moderní kráse. Každá abra pojme přibližně 20 cestujících a přejezd zátoky trvá jen několik minut.

Chcete-li poznat tradiční chutě a vůně Dubaje, vydejte se do některého z legendárních městských souků. Tyto trhy pod širým nebem jsou snem pro nakupující, kteří zde najdou vše od koření a bioproduktů až po ručně tkané textilní výrobky, zlato a parfémy. Pokud hledáte autentickou arabskou kulturu, souky jsou to pravé místo pro vás.

Chcete poznat kultury z celého světa? Vydejte se do dubajské Global Village, která představuje 80 světových kultur ve 26 pavilonech. Toto pozoruhodné místo pro zábavu, stravování a nakupování na jednom místě odráží status Dubaje jako kulturního světového centra a při každé návštěvě zde zaručeně objevíte něco nového. Global Village se znovu otevírá 25. října.

Letos v říjnu se znovu otevřou také brány dubajské Miracle Garden. Tento přírodní ráj o rozloze               72 000 m2 s více než 150 miliony kvetoucích květů se stal jedním z nejmalebnějších a nejsladčeji vonících míst v regionu.

Těšit se můžete také na unikátní gastronomické zážitky nabízející chutě z celého světa. Dubaj je domovem prosperujícího F&B sektoru, který se může pochlubit více než 20 000 provozovnami, od restaurací oceněných michelinskou hvězdou až po rodinné jídelny a nezávislé kavárny. Vybírat můžete z místní klasiky, haute cuisine, trvale udržitelného stravování či zážitkového stravování, a to v nejlepších lokalitách, jako je Dubai Marina Walk, centrum Dubaje, ulice 2nd December Street a Al Karama. Gastronomické objevování vám odhalí, jak hluboce zakořeněné komunity dubajských expatů obohacují kulturní charakter města o své pozoruhodné kuchyně.

Zábava v Dubaji 

Muzeum budoucnosti je hvězdnou atrakcí, která je aktuálně jednou z nejskloňovanějších v celé Dubaji a zve návštěvníky všech věkových kategorií, aby si prohlédli i utvářeli společnou budoucnost. Uvnitř unikátní budovy, která byla označena za jednu z nejkrásnějších na světě, mohou návštěvníci prozkoumat budoucnost v horizontu 50 let, která se zde stává naprosto pohlcujícím zážitkem.

Vedle nových atrakcí si nenechte ujít ani dubajskou klasiku, jako je nejvyšší budova světa Burdž Chalífa.  Zažijte dechberoucí výhled z vyhlídkových plošin umístěných ve 124. a 125. patře ikonického mrakodrapu a obdivujte úchvatný pohled na město z výšky 555 metrů nad mořem. Poté se vydejte do vedlejšího nákupního centra Dubai Mall, které je pulzujícím centrem nákupů a zábavy, a den zakončete v jedné z mnoha místních restaurací při velkolepých hudebních představeních s choreografií u Dubajské fontány

Dubai Aquarium & Underwater Zoo v nákupním centru Dubai Mall nabízí nezapomenutelnou cestu do života oceánů. Dubajské akvárium má objem 10 milionů litrů vody a je jedním z největších krytých akvárií na světě. Podvodní zoo, která se nachází přímo nad akváriem, přibližuje návštěvníkům tučňáky, piraně, kraby, mořské koníky, medúzy a další.

Další pozoruhodnou atrakcí je Dubai Frame, který je držitelem rekordu v největším rámu na světě. Rámuje působivé výhledy na starou a novou Dubaj a slouží jako metaforický most spojující bohatou minulost emirátu s jeho velkolepou současností.

Cestování se společností Emirates

Cestující se společností Emirates si mohou užít dokonalý let s prvotřídním kulinářským zážitkem založeným na regionálně inspirovaných menu o několika chodech vyvinutých týmem oceňovaných šéfkuchařů a doplněných širokým výběrem prémiových nápojů. Zákazníci se také mohou pohodlně usadit a relaxovat u více než 5 000 kanálů pečlivě vybraného zábavního obsahu s filmy, televizními pořady, hudbou, podcasty, hrami, audioknihami a dalšími tituly v oceňovaném zábavním systému ice.

Fotogalerie