Ověřená kvalita potravin by měla být samozřejmostí




S příchodem nového roku mnozí z nás přemýšlí nad nějakou změnou v životě. Co takhle začít u konzumace kvalitních potravin? Dejte si tedy předsevzetí, že do svého nákupního košíku nedáte nic, o čem budete pochybovat! Začněte třeba hned u šunky. Vybírejte jen tu nejvyšší kvality, například od osvědčeného výrobce oceňovaných uzenin LE & CO.

Říká se, že dospělý člověk by měl denně zkonzumovat cca 1 gram bílkovin na každý kilogram své váhy. Jak poznáme, že je šunka bohatá na bílkoviny? Je to naprosto jednoduché. V každém případě to chce číst složení a zaměřit bychom se měli především na obsah masa. Čím je ho více, tím větší množství bílkovin se v ní nachází. Toto kritérium zároveň rozhoduje o kvalitě šunky. Obecně platí, že  při obsahu 13% svalové bílkoviny a více jde o šunku výběrovou, která zpravidla mívá hrubší charakter. Přesáhne-li šunka 16% obsahu bílkovin, je hodnocena jako šunka nejvyšší kvality, která je křehčí na skus a někteří konzumenti ji proto mohou preferovat.

Když už změny v jídelníčku, tak popusťte i uzdu fantazii. Zkuste pro jednou nechat osvědčenou kombinaci šunka s chlebem na jindy a krapet zaexperimentujte a objevte i vy kouzlo šunky LE&CO v kombinaci s exotickým ovocem. Takový nakrájený cukrový meloun položený na plátky vysoce kvalitní šunky je velká chuťová paráda. Nebo vás více láká superpotravina  avokádo? Ano, i to s dobrou šunkou tvoří chuťovou symfonii. Závěrem dovolte ještě jeden tip: šunku rozložíme na talíř, poklademe na ni kousky kozího sýra, přidáme ještě vlašské ořechy a nakonec zakápneme trochou olivového oleje. Přejeme vám dobrou chuť!

Zdroj: LE&CO