Nejnovější motocykl z Icons Collection s úžasnými barvami a výkonem americké legendy




Harley-Davidson dál posiluje ikonický styl představením modelu Low Rider® El Diablo, nejnovější nabídky v rámci limitované edice programu Icons Collection. Model Low Rider® El Diablo ve stylu amerického trendu West Coast kombinuje razantní výkon a sportovně-cestovní vlastnosti s úžasným ručně nanášeným lakem a sílou zvuku Harley-Davidson® Audio powered by Rockford Fosgate®.

„Low Rider El Diablo je moderním vyjádřením ikonického modelu Harley-Davidson FXRT z roku 1983 a představitelem kreativního ducha doby, ze které se zrodil,“ říká Brad Richards, viceprezident pro design a kreativní ředitel Harley-Davidson a dodává: „Ztělesňuje ducha kultury jižní Kalifornie 80. let v moderním balení, které se vyznačuje pečlivě zpracovanými customovými barvami s proužky, které přímo navazují na původní model FXRT.“

Icons Collection

Výjimečná série motocyklů inspirovaná vybranými modely našich nejznámějších a nejvyhledávanějších motocyklů. Každý model Icons v této kolekci bude oslavovat charakteristické barvy, design a díly H-D spolu s nejnovějšími technologiemi. Každý motocykl v Icons Collection bude mít jedinečné pořadové číslo. Icons Collection bude každoročně obsahovat jeden až dva nové modely a každý bude vyroben pouze v jediné limitované sérii, jeho výroba se již nikdy nebude opakovat.

Model Low Rider® El Diablo

Low Rider® El Diablo posouvá sportovní a cestovní styl a výkon až do extrému. Kombinuje cestovní výhody pevných bočních brašen a kapotáže pevně uchycené na rámu s precizními jízdními vlastnostmi řady Harley-Davidson® Softail® a sílou dvouválce Milwaukee-Eight® 117. Celosvětová produkce tohoto modelu bude omezena na jednorázovou výrobu 1 500 kusů, které se k autorizovaným prodejcům Harley-Davidson® dostanou na podzim 2022 s doporučenou prodejní cenou 24 759 EUR bez DPH.

Umění v pohybu
Jako základ pro Low Rider® El Diablo slouží model Harley-Davidson® Low Rider® ST. Limitovaná série El Diablo vylepšuje vzhled modelu Low Rider® ST přidáním precizního lakování od značky Gunslinger Custom Paint. Barevné schéma začíná základním lakem El Diablo Bright Red a druhou vrstvou Bright Red Sunglo. Červené pruhy jsou zamaskovány a kolem tvarů panelů je nanesena vrstva El Diablo Dark Red a Dark Red Pearl, které dodávají další hloubku. Nakonec je nanesena vrstva El Diablo Dark Red Metallic, která obklopuje barvu El Diablo Bright Red, s efektem vyblednutí v místech kontaktu barev pro větší hloubku. Po odstranění maskování se na pevných bočních brašnách, bocích nádrže, blatnících a kapotáži objeví pruhy El Diablo Bright Red. Na panely El Diablo Bright Red je pak ručně nanesen světle zlatý pruh. Barva Sunglo El Diablo Bright Red využívá tónovaný čirý prvek, který vytváří blýskavý „candy“ efekt.

Černé provedení motoru, přední části a výfuku zvýrazňují barvy El Diablo. Litá hliníková kola Radiate mají kontrastní povrchovou úpravu Matte Dark Bronze.

Motocykly Low Rider® El Diablo jsou ručně lakované specialisty ze studia Gunslinger Custom Paint v Coloradu. Tým celostátně uznávaných designérů, umělců a vedoucích výrobních týmů Gunslinger má desítky let zkušeností jako dodavatel zakázkově lakovaných komponentů pro motocykly Harley-Davidson® Custom Vehicle Operations™ a limitované sady barev.

Vysoce výkonný zvuk

Model Low Rider® El Diablo je vybaven továrně instalovaným audiosystémem s vynikajícím zvukem, který je ideálně přizpůsobený kapotáži. Výkonný, inteligentní zesilovač s technologií digitálního zpracování signálu (DSP) vyvinutý ve spolupráci Harley-Davidson a Rockford Fosgate® je navržen tak, aby fungoval v náročném prostředí motocyklu. Systém se připojuje k mobilním zařízením přes Bluetooth a přehrává uložené nebo streamované audio prostřednictvím dvojice vestavěných dvoupásmových reproduktorů

  • Reproduktory obsahují dvojici 5,25palcových wooferů a dva výškové reproduktory se skvělým zvukem.
  • Bluetooth 4.2 zaručuje silné bezdrátové připojení k většině zařízení s minimální kompresí pro vynikající kvalitu zvuku.
  • Kompaktní 250wattový zesilovač umístěný v kapotáži zajišťuje čistý a jasný zvuk při každé hlasitosti.
  • Propojení s mobilní aplikací Harley-Davidson® Audio powered by Rockford Fosgate® nabízí jedinečné funkce, jako je automatické ovládání hlasitosti (AVC), které umožňuje hands-free ovládání hlasitosti v závislosti na rychlosti vozidla, nastavitelný 7pásmový ekvalizér, aktualizace firmwaru a konfigurátor systému.
  • Přečtěte si další informace o systému Harley-Davidson® Audio powered by Rockford Fosgate®.

Low Rider® El Diablo – hlavní prvky

  • Tvar kapotáže s pevným uchycením k rámu je inspirovaný klasickou kapotáží modelu FXRT Sport Glide®, kterou si oblíbili stavitelé vyznávající styl West Coast.
    • Aerodynamické vlastnosti byly vyvíjeny pomocí analýzy CFD s testováním v reálném provozu. 
    • Středový ventilační otvor Softail® snižuje turbulence v oblasti hlavy jezdce při dálničních rychlostech.
    • Čelní štít s výškou 6 palců má odstín Dark Smoke.
    • Jeden 5,75palcový LED světlomet.
  • Motor Milwaukee-Eight® 117 V-Twin s cíleným chlazením olej/vzduch představuje vrchol v oblasti točivého momentu a zdvihového objemu mezi standardně vyráběnými pohonnými jednotami Harley-Davidson®. Tento motor poskytuje vynikající výkon a impozantní dojem.Zamykatelné skořepinové boční brašny lze během několika sekund sejmout pomocí vnitřního rychloupínacího mechanismu, takže se motocykl změní ze sportovně-turistického stroje na městského dravce (Kombinovaný objem obou brašen je 53,8 litru).
    • zdvihový objem 117 palců (1917 cm3).
    • 170 Nm točivého momentu při 3500 ot/min.
    • Vysoce výkonný vačkový hřídel je přizpůsobený zdvihovému objemu a průtoku vzduchu s cílem maximalizovat výkon.
    • Otevřené sání Heavy Breather s předsunutým filtrem přivádí do motoru víc vzduchu a podporuje podmanivý přísun točivého momentu ve středních otáčkách a dodává motocyklu na atraktivitě.
    • Výkonný výfukový systém 2-1-2 je vyladěný tak, aby poskytoval plynulý a široký točivý moment ve středním rozsahu a zároveň měl vzrušující zvuk.
    • Dvojitý vyvažovací hřídel pomáhá snižovat primární vibrace při volnoběžných otáčkách a zvyšuje pohodlí jezdce.
  • Odpružení monoshock s prodlouženými zdvihy zvyšuje zadní část motocyklu a zlepšuje jízdní komfort a zvětšuje úhel náklonu.
  • Obrácená vidlice 43mm.
  • Dva přední brzdové kotouče.
  • Pneumatiky Michelin® Scorcher® 31 (110/90B19 vepředu, 180/70B16 vzadu) zvyšují požitek z jízdy a vylepšují ovladatelnost.
  • Digitální přístrojový displej v představci řídítek působí dojmem, že je motocykl zcela bez přístrojů.
  • Hluboké jednomístné sedlo pomáhá udržet jezdce na místě při agresivní akceleraci a zatáčení.
  • Palcová řídítka namontovaná na čtyřpalcových představcích jsou prvkem ve stylu West Coast a podporují agresivní jízdní pozici.
  • Nízkoprofilová konzola nádrže.
  • Jasná brzdová/zadní světla LED.
  • Nabíjecí port USB.
  • Standardní systém ABS a tempomat.

 Další informace o kolekci Harley-Davidson® Icons a modelu Low Rider® El Diablo najdete na adrese: http://h-d.com/icons.

Fotogalerie