Hodování mezi nebem a Vltavou bude letos pod taktovkou Pavla Býčka




Do Prahy se na zařátku září vrací nejžádanější kulinární atrakce. Bude se opět obědvat a večeřet v oblacích, padesáti metrů nad hladinou Vltavy. Kouzelná atrakce s názvem Dinner in the Sky je již nedílnou součástí pražského gastronomického kalendáře. A jaké novinky nás letos čekají?

Už v loňském roce se plošina Dinner in the Sky přestěhovala historického centra Prahy a zážitek dostal další nový rozměr. Také letos se bude startovat z Dvořákova nábřeží (z náplavky), jde o nádhernou výjimečnou lokaci. Letošní nebeské menu dostal na starost hvězdný Pavel Býček, který působil v michelinském Alcronu a nyní má v Holešovicích vlastní restauraci The Eatery, která získala prestižní ocenění Bib Gourmand.

A co bude v Oblacích servírovat? Jako předkrm si pro hosty připravil tatarák z červené řepy s brynzou a oříškovým dresinkem. Poté bude podávat svou kreativní verzi koprovky s uzeným pstruhem a pečenými brambůrky. A jako hlavní chod se návštěvníci mohou těšit na kachní prso s foie gras, pečenou dýní a kaštany. Čtyřchodové hodování pak zakončí dezert v podobě domácího pribináčku s hruškovou oblohou. Vegetariánské menu se bude lišit víceméně jen v hlavním chodu, kdy se místo kachny bude servírovat rizoto z tarhoni s pečenou dýní a kadeřávkem.

Další novinky se týkají koncepce obědů, kde bude po vzoru prémiové večeře zařazen také prémiový oběd, během něhož se k pokrmům podávají špičková vína a šampaňské. Největším zážitkem je již tradičně večeře při západu slunce, která je také nejdražší – hosté za ní zaplatí 5850 korun. Naopak oběd v oblacích vychází na 2490 korun.

Začíná se jako vždy na začátku září, první prodloužený víkend v oblacích proběhne od 1. do 4. září, druhý termín je 8. až 11. září.

Jak vlastně večeře či oběd v oblacích probíhá? Dvaadvacet hostů usedne kolem prostorného stolu na speciální pohodlná křesla, ke kterým je každý připásán bezpečnostními pásy. Poté je plošina vyzdvižena do vzduchu, kde šéfkuchař servíruje buď tříchodový oběd nebo o jeden chod bohatší večeři.

Romantická a současně gastronomická atrakce Dinner in the Sky se pořádá ve 40 zemích světa a zúčastnily se jí už desítky tisíc hostů. Na webových stránkách dinnerinthesky.cz můžete zakoupit dárkové poukazy či si zarezervovat konkrétní termíny. Generálním partnerem Večeře v oblacích je stejně jako minulý rok společnost JIP Potraviny -dodavatel pro gastronomii a širokou veřejnost.

Fotogalerie