Linda Finková si našla čas, aby podpořila nového předsedu správní rady Time for help




Nadační fond Time for help se zabývá problematikou sociálně znevýhodněných rodin a národnostních menšin. Václav Posířil, majitel oblíbené kavárny Café & Bar Stromovka Colleciton a sítě ručních Automyček Colleciton, se stal před nedávnem předsedou správní rady nadačního fondu Time for help. U této velké události nechyběla ani Linda Finková.

Nadační fond vznikl v roce 2021 a Václav Posířil nad nominaci, která letos přišla, vůbec neváhal a po všech nezbytných legislativních krocích post předsedy správní rady přijal. „Time for help je mojí srdeční záležitostí. Rozhodl jsem se nejen propůjčit prostory Café & Bar Stromovka Collection pro akce, ale rovněž se aktivně zapojím do chodu nadačního fondu jako předseda správní rady,“ veřejně přislíbil.

U podpisu potřebných dokumentů asistovala patronka Linda Finková, aby nadačnímu fondu, a hlavně novému předsedovi správní rady popřála hodně štěstí do dalších projektů. „Horké letní dny trávím z 90 % pracovně. Myslela jsem si, že budu mít volněji, ale nemám. A vlastně na to mám dva pohledy. První je, že je mi smutno, že bych chtěla víc někam vyrážet a druhý je, že na druhou stranu si všichni stěžují, že nemají práci, ale já jímám, takže jsem vlastně ráda. Co určitě, tak odpočívám psychicky. Protože přes rok hodně učím na škole a dělám spoustu věcí, o kterých musím přemýšlet. A teď dělám věci, o kterých nemusím přemýšlet, a tak si tak odpočívám. A trvalo mi několik dní, než jsem přestala být unavená, protože mám dlouhodobou únavu z celého roku,“ popsala svoje letní dny známá hlasová koučka, která si udělala čas ve svém nabitém programu. A vzápětí dodala, proč nikdy ani v největším pracovním zápřahu neodmítne podporu charitativních projektů: „Mám pocit, že každý zdravě uvažující člověk, který se stará o sebe, tak má mít potřebu chtít se starat i o jiné. Proto občas někam strčím nějaké peníze, občas obličej, občas jdu prostě dělat něco zadarmo, protože mi to neuškodí a někomu to pomůže. Myslím si, že to dělá člověka člověkem, že pomáháme těm, kteří jsou zrovna v nějaké tíživé životní situaci.“

Výjimkou tak není ani Time for help, který známá zpěvačka vždy ráda podpoří. Tento nadační fond se snaží se o spojení všech skupin lidí, menšin a národností. Tvrdě pak odmítá rasismus, xenofobii, diskriminaci a kriminalitu. Prostřednictvím mnoha projektu se snaží o zkvalitnění života všech výše uvedených skupin obyvatelstva, ať už prostřednictvím pomoci se zajištěním základních materiálních potřeb, tak v oblasti vzdělávání, zajištění pomoci při hledání zaměstnání nebo v oblasti volnočasových aktivit pro děti.

Time for help oficiálně založili v loňském roce, ale jeho činnost sahá až do roku 2019, kdy jsme pomáhali z vlastních zdrojů. Protože jsme zjistili, že osob, které potřebují pomoci, je opravdu hodně, rozhodli jsme se naši činnost rozšířit. Jsme přesvědčeni, že naše činnost přinese dobré výsledky. Připravujeme realizaci mnoha zajímavých projektů,“ vysvětlil manažer nadačního fondu Jiří Běla.

Více o Time for help naleznete na www.timeforhelp.cz.

Fotogalerie