Hudební show glorchestra si podmanila pražské Výstaviště




V pořadí druhou zastávku absolvovala včera na pražském Výstavišti hudební tour glorchestra. Netradiční hudební fúzi symfonického orchestru s moderními žánry doplněnou nově o akrobatickou show Circle z dílny LOSERS CIRQUE COMPANY si nenechalo ujít třikrát více diváků než loni, kdy se ve zdejších kulisách představila glorchestra vůbec poprvé. Jedinečnou atmosféru celého večera podpořil i fakt, že organizátoři díky vybranému vstupnému od diváků mohli více jak čtvrt milionem korun podpořit ty, které postihli ničivé požáry v Českém Švýcarsku.

Projekt glorchestra se i letos rozhodl spojit zdánlivě nespojitelné tvůrčí osobnosti napříč všemi, nejen hudebními žánry a vyrazil opět za fanoušky po celém Česku. To, že si našel své pevné místo na festivalové mapě dosvědčuje i fakt, že jen na pražskou zastávku dorazilo několikanásobně více diváků než na stejné místo před rokem. Účinkující v čele s Tata Bojs, slovenskou písničkářkou Katarzií, MC Gey z labelu Ty Nikdy, uskupením Bratři nebo Vladimírem 518, předvedli ve spojení se se symfonickým UNIQUE ORCHESTRA strhující show, která nechala chladným málokoho.

I v průběhu srpna a září glorchestra zavítá převážně do kulis historicky či umělecky významných českých památek, v premiéře se představí na hradě Švihov nebo zámku Orlík, vrátí se také na Hospitál Kuks či ostravských Dolních Vítkovic.  Vstupné zůstává na loňské hranici 200 Kč.

Vstupenky jsou dostupné výhradně na webu glorchestra (www.glorchestra.cz), kde zájemci najdou také další podrobnosti o programu včetně časů začátku jednotlivých koncertů. Držitelé vstupenek zároveň získávají možnost prohlédnout si zdarma památky, v jejichž kulisách koncert proběhne. Organizátoři upozorňují, že na koncerty mají přístup pouze osoby starší 18 let.

 

Fotogalerie