Český specialista na péči o oči Lentiamo představuje vlastní značku brýlí




Přední český specialista na péči o oči představuje vlastní privátní značku brýlí Lentiamo. V první fázi jde o 9 modelů slunečních a 8 modelů počítačových brýlí, kdy ale do rámečků počítačových brýlí lze zabrousit i dioptrická skla. Hlavní výhodou brýlí značky Lentiamo je nejlepší poměr ceny a kvality na trhu, cena začíná na 1 290 Kč.

Značka Lentiamo je určena lidem, kteří hledají špičkovou kvalitu za rozumnou cenu a nedává jim smysl „platit za brand”. „V Česku lidé obecně nosí levné sluneční brýle a bohužel cena dost často odpovídá kvalitě. Jenže nekvalitními brýlemi si mohou i ublížit. Přijít s vlastní cenově dostupnou značkou pro nás byla vlastně taková výzva, zda dokážeme i lidem, kteří nechtějí nebo nemohou do brýlí investovat velké částky, nabídnout kvalitní ochranu zraku,” popisuje vznik značky Lentiamo CEO společnosti Jiří Urban.

Na trh vstupuje s nabídkou 9 modelů slunečních a 8 modelů brýlí s nedioptrickými čočkami, které obsahují blokátor modrého světla. Takové brýle mohou sloužit jako tzv. počítačové brýle pro úlevu očí při práci na počítači nebo si do nich může zákazník nechat zasadit čočky dioptrické. „Výhodou našich bluelight čoček je lepší ochrana proti modrému záření oproti většině výrobců (do 420 vs 400 nanometrů) i to, že mají na rozdíl od jiných značek skoro čirá skla, tedy bez zabarvení do žluta, které lidem u počítačových brýlí často vadí,” vysvětluje Jiří Urban.

„Za vývojem brýlí, který trval asi rok, stojí tým designérů a optometristů Lentiamo. Ti jsou v každodenním kontaktu se zákazníky a znají jejich potřeby i vkus. Rádi tak říkáme, že jsou brýle vlastně navrženy našimi zákazníky,” říká CEO Lentiamo. Jednotlivé modely nesou jména zaměstnanců firmy. Design privátní značky je na první pohled rozpoznatelný na stranicích brýlí, zároveň ale sází na nadčasovost a nejoblíbenější tvary obrouček. Rámečky brýlí jsou vyrobené z ultralehkého materiálu, který zaručuje maximální pohodlí, ale zároveň uspěly v zátěžových testech odolnosti. Máte netypický tvar obličeje? V optice Lentiamo vám obroučky zdarma přizpůsobí.

Do budoucna plánuje Lentiamo značku dále rozvíjet o nové modely, barvy a typy čoček. Nová produktová řada brýlí je k dostání ne e-shopu i v optikách v Praze, Brně a Bratislavě. Cena obrouček a slunečních brýlí je 1290 Kč. 

O Lentiamo

Lentiamo je český prodejce v oblasti péče o oči. Začínal jako e-shop s kontaktními čočkami a příslušenstvím. Od září 2017 nabízí také kvalitní sluneční brýle od desítek světových značek a v dubnu 2020 spustil on-line prodej dioptrických brýlí.

V červenci 2019 otevřel první kamennou optiku v Praze, v květnu 2021 také v Brně a o rok později v Bratislavě. Obrat společnosti byl v roce 2021 845 mil. Kč a působí v 17 evropských zemích. www.lentiamo.cz