Den bílého vína se blíží. Čím si nejlépe připít?




Rozhodně kvalitním a správně vychlazeným vínem, které si vychutnáte v příjemné společnosti. V Česku podle statistik bílá vína dlouhodobě vedou žebříček popularity a dvojnásob to platí o bílých vínech z Moravy, kde mají hrozny nejlepší podmínky pro své dozrávání. Pokud si také rádi dopřejete skleničku bílého, zakroužkujte si v kalendáři 4. srpen, který je Dnem bílého vína a inspirujte se tipy, čím ho nejlépe oslavit.

Vinařství Pavlov Pálava 2020 výběr z hroznů Solitér

Prémiové polosladké víno, jež je vyráběno z hroznů pocházejících z proslulých pálavských kopců, nadchne každého příznivce vinné odrůdy Pálava. Víno má zlatavou barvy a příjemné aroma po vyzrálých mandarinkách a bílých broskvích. Chuť je plná, komplexní s dlouhým závěrem, v němž jsou výrazné tóny medu a jemného koření. Ochutnejte zlatého vítěze soutěže Grand Prix Vinex 2022 a chloubu prestižních restaurací.

Doporučená teplota podávání: 9-11 °C

Doporučená cena: 199 kč

Habánské sklepy Chardonnay 2020 pozdní sběr

Suché bílé víno odrůdy Chardonnay ročníku 2020 má barvu zlata se zelenkavým nádechem. Přítomné převažující citrusy v kombinaci s medovými tóny tvoří vyváženou a harmonickou chuť s vyrovnaným poměrem cukru a kyselin. Vychutnejte si tradici a kvalitu ukrytou v láhvi vína z Habánských sklepů, jenž obdržela zlatou medaili na Valtických vinných trzích v roce 2021.

Doporučená teplota podávání: 9-11 °C

Doporučená cena: 190 Kč

Víno Mikulov Sommelier Club Rulandské šedé 2019 VOC MIKULOVSKO

Rulandské šedé 2019 z hroznů vypěstovaných na Mikulovsku je určeno náročným zákazníkům, kteří patří k milovníkům vín, ale i mezi jejich opravdové znalce. Jeho předností je zelenkavě žlutá barva a příjemné aroma sadového ovoce s podtóny exotických plodů. Chuť je elegantní, plná a ovocného charakteru s delší dochutí. Vínu náleží originální certifikace VOC, která je udělována pouze vínům vysoké kvality a s garancí původu hroznů z Mikulovské vinařské podoblasti.

Doporučená teplota podávání: 9–11 °C

Doporučená cena: 189 Kč

Vína zakoupíte například na www.osobnivinoteka.cz