Moře u Mělníka: festival kultury a skvělého jídla




Stejně jako ve dvou předchozích letech, promění se i letos Mělnická náplavka v přímořské letovisko. Uskuteční se zde totiž festival chutí, vůní a kultury s názvem Moře u Mělníka. Letos bude akce dokonce pětidenní a těšit se na ni můžete ve dnech 5. – 10. července. Přijeďte si užít dny plné divadelních představení, koncertů, tvůrčích dílen a skvělého jídla. Největší atrakcí letošního ročníku je autorská hra Divadla bratří Formanů Deadtown. Jedná se o představení na pomezí divadla a němého filmu. Těšit se ale můžete i na další kulturní vystoupení, z nichž se některá odehrají na Lodi Tajemství bratří Formanů, která bude kotvit přímo u náplavky. V sobotu a v neděli se v rámci food festivalu představí finalisté soutěže MasterChef Česko a na speciální gastro scéně bude probíhat live cooking. Ochutnat budete moct vybrané lahůdky z celého světa.  Vstup na food festival je zdarma. Více na https://melnickanaplavka.cz/

Mělník je královským věnným městem a nejenom v letních měsících je oblíbeným cílem výletů. Město, které leží 30 kilometrů od Prahy, nabízí procházku krásným historickým centrem, ve kterém můžete obdivovat stavby s dávnými příběhy. Nahlédnout můžete i do podzemí, celé mělnické náměstí je podkopané sítí spletitých chodeb. Do Mělníka můžete vyrazit i za gastro zážitky a degustovat výborná místní vína, třeba z terasy s jedinečným výhledem na soutok našich dvou největších řek. A vybrat si k tomu můžete i nějakou kulturní delikatesu. Mělník totiž v létě ožívá celou řadou akcí, nejznámější z nich je tradiční Mělnické vinobraní, navštívit můžete i festival chutí, vůní a kultury s názvem Moře u Mělníka nebo si vybrat některý z koncertů, divadelních představení či výstav, které se budou konat v rámci Mělnického kulturního léta.

Přehled veškerých kulturních akcí, které v Mělníku probíhají od června do září, přináší Mělnické kulturní léto neboli Mekul. Navštivte stránky www.mekul.cz, kde najdete kompletní seznam letních akcí.

Fotogalerie