Nenechte si ujít chřestové speciality restaurace The Artisan či speciální chřestový brunch




Chřestová sezóna je v plném proudu a dorazila také do pražské restaurace The Artisan. Chřest má v kuchyni šéfkuchaře Davida Rejhona nezastupitelné místo a jeho sklizeň tradičně patří mezi oblíbenou kulinářskou událost roku. Hosté restaurace The Artisan se tak mohou těšit na ochutnávku řady vybraných chřestových specialit.

Chřestový salát s mákem, pražská šunka s chřestovým krémem a uzenou smetanou nebo telecí steak z vysokého roštěnce s chřestem, plněnými bramborami a hořčicovou omáčkou – to jsou jen některé ze specialit, které šéfkuchař na tuto sezónu připravil a které mohou hosté ochutnat každý všední den v rámci obědové nabídky restaurace.

Chřestové menu restaurace The Artisan je postavené na zelené a bílé odrůdě této delikátní jarní zeleniny. Sklizeň chřestu tradičně probíhá od konce dubna a trvá až do poloviny června, kdy je jeho chuť nejsilnější, a toho využívá také David Rejhon. Výhradním dodavatelem chřestu do restaurace je pan Václav Strnad, který společně se svou manželkou pečují o rodinný chřestový sad ve Vrbicích, kde si chřest vlastnoručně pěstují a sklízí.

Už 22. května navíc v Artisanu proběhne speciální chřestový brunch, na který dorazí i sám Václav Strnad, který společně s Davidem Rejhonem představí své chřestové „bohatství“ a hostům poradí, jak se o něj starat a připravit z něj chutné pokrmy.

Pro více informací navštivte facebookové stránky restaurace The Artisan nebo pražského hotelu Marriott.

Fotogalerie