Pitný režim je v létě na prvním místě, spolu s dostatkem vitaminů a minerálů!




Milujete letní sportování, divočení ve vodě nebo se raději jen tak vyhříváte na sluníčku? Za všech okolností dbejte na pitný režim a dostatek vitaminů a minerálů – platí to pro aktivní sportovce, ale i pro běžné „smrtelníky“, protože k létu pohyb patří a slunečné počasí vyláká ven každého. Teploty během června, července a srpna samy o sobě kladou na lidské tělo mnohem vyšší nároky, které při zvýšené fyzické zátěži, svalové námaze a intenzivnějším pocením doslova rapidně rostou. Víte, jak upravit stravu? Jaké dodat tělu vitaminy, minerály, případně další doplňky stravy? Samozřejmě, že jiná míra platí u vrcholového sportu a jiná v „běžném“ režimu. Procesy v těle však fungují u každého stejně a vyšší ztráta tekutin, mnoha minerálů a dalších důležitých látek je během léta fakt, na který musí dbát každý z nás! A přesně z toho důvodu je dobré mít vždy po ruce Vitamin Drink DrWitt – vitaminový nápoj doslova nabitý vitaminy, minerály a samozřejmě skvělou chutí! Spoléhá na něj český hokejový tým, takže je víc než jasné, že tento parťák je správnou volbou!

Jako spojené nádoby...

Doplňky stravy, vitaminy, minerály, stopové prvky, versus pitný režim – co je důležitější? Vitaminy a minerály jsou naprostým základem pro zásobování svalů a tkání. Při náročnějších letních aktivitách, natož sportovních výkonech, pak nesmíme zapomínat na doplňování vitaminu C, E, D3, K2 a na vitaminy skupiny B, zajišťující metabolismus sacharidů, proteinů a fungování látkové výměny. Pokud jde o minerály, těch se tělo zbavuje nadměrným pocením a je tedy třeba i jim věnovat pozornost. Zvlášť hořčíku, jehož nedostatek se projevuje svalovou křečí, bolestí hlavy, trávicími obtížemi a zvýšenou únavou. Navíc hořčík se při vyšší zátěži z těla vyplavuje extrémně rychle, o to více musíme myslet na jeho včasnou suplementaci. Podobně závažné je to se zvýšenou ztrátou zinku, který je druhým nejhojnějším minerálem v těle, kde se účastní stovek klíčových biochemických reakcí počínaje trávením až po nervové funkce. Ovlivňuje tak v našem těle prakticky vše, od zraku, přes čich, pokožku, stav kostí, až po metabolismus a imunitní systém.

Jakou roli zde hraje PITNÝ REŽIM? Samozřejmě hlavní!

To, že v létě prostě musíme v zájmu našeho zdraví, a především spokojených ledvin, více dbát na pravidelné a dostatečné doplňování tekutin je známá věc. Ovšem není tomu tak „pouze“ z důvodu samotné hydratace, která navíc nastartuje výkonnost a podpoří látkovou výměnu. Pitný režim zajišťuje správnou distribuci všech vitaminů a minerálů po těle, což je zvlášť při letním sportování zcela zásadní!

Proč právě DrWitt Vitamin Drink?

Obsahuje vysokou dávku důležitých vitaminů a minerálů, je vždy po ruce, objem plechovky 250 ml je na rychlé osvěžení a „nakopnutí“ tak akorát a je na něj prostě spoleh! Na výběr jsou dvě varianty:

DrWitt Vitamin Drink Jablko + Kiwi sycený funkční nápoj obohacený o vitamin C přispívající k normální funkci imunitního systému. Tělu dodá 40 % doporučené denní dávky vitaminu C, dále biotin a vitaminy B3, B5, B6 a B12, tedy téměř všechny vitaminy z obsáhlé skupiny B-komplexu, včetně kyseliny listové.
DrWitt Vitamin Drink Jablko + Granátové jablkosycený funkční nápoj obohacený o HOŘČÍK přispívající ke snížení míry únavy a vyčerpání. Tělu dodá 40 % doporučené denní dávky hořčíku, dále biotin a vitaminy B3, B5, B6 a B12, tedy téměř všechny vitaminy z obsáhlé skupiny B-komplexu,
včetně kyseliny listové.

Více informací o funkčních nápojích DrWitt? https://www.drwitt.cz/

Fotogalerie