Ollie Roučková je první Češka, která zdolala Rallye Dakar




Rodačka z Děčína, Ollie Roučková se navždy zapsala do historie nejslavnějšího a nejtěžšího rallye světa. V roce 2018 se jako první Češka se svojí čtyřkolkou postavila na start Dakarské Rallye. O rok později sedla do buginy Can-Am Maverick X Rs (kategorie SxS) a letos startovala v kategorii veteránů se Suzuki Samurai (kategorie classic).

Aktuálně se odpovědně připravuje na Podorlickou rallye, která se jede v okolí Opočna 13. a 14. května. Jako malé rozptýlení přijala před pár dny pozvání Václava Posířila na event, který v  Automyčce Collection v OC Stromovka přiblížil nejen řidičům a majitelům nejrůznějších typů a značek vozů, jak o ně nejlépe pečovat, a přitom nehnout ani prstem. To sice není to pravé místo pro „Samíka“, se kterým závodí, ale to vůbec nevadí, Ollie jistě zajede do myčky s jiným vozem, ale až po závodech, kde se předvede v trošku jiné roli.

„Čekají nás ostré erzety, které si projedu na postu navigátora ve VW Golfu II. Bohužel mám zraněné rameno a nemohu řídit. Dostala jsem možnost navigovat v týmu Lostav racing. Snad nám pátek 13 nepřinese navigační smůlu, je to už nějaký ten pátek, co sem navigovala. Tak proč si to neoživit rovnou v ostrém závodě,“ říká s úsměvem Ollie a my jí rozhodně držíme palce!

Více o Automyčkách Colleciton najdete na www.rucnimycka.cz

Fotogalerie