Unikátní kuchařská soutěž pod křídly Aramarku




Na konci dubna se v Praze uskuteční významná kulinární událost v podobě mezinárodní kuchařské soutěže Aramark International Chefs’ Cup. Prestižní zápolení kuchařů z mnoha zemí se koná již pošesté, tentokrát poprvé v české metropoli, a to 27. a 28. dubna.

Organizátorem soutěže, která v minulých letech proběhla v Londýně či v Barceloně, je mezinárodní společnost Aramark, jež zajišťuje firemní stravování pro velké společnosti po celém světě. V letošním ročníku se bude soutěžit v devíti týmech, kuchaři zastupují země nebo regiony (BeLux - Belgie a Lucembursko, Česká republika, Irsko, Velká Británie a Kanada, Německo, Španělsko, Jižní Korea, LATAM - Chile, Argentina a Mexiko).  

„Všichni soutěžící budou připravovat fine-diningové tříchodové menu, přičemž u předkrmu mají za úkol vytvořit sdílený talíř pro dva, kde bude polovina vegetariánská,“ nastínil letošní zadání Vladimír Staněk, generální ředitel společnosti Aramark, a dodává: „další výzvou, na které se může odehrát boj o titul, bude také práce s neznámou ingrediencí a českými lokálními surovinami, o nichž se dozvědí až den před soutěží.“

O vítězi rozhodne mezinárodní porota sestavená ze známých kuchařů a kulinárních odborníků z České republiky i ze zahraničí, v níž nebudou chybět tuzemské kuchařské celebrity jako Radek David a Marek Fichtner. Ze zahraničních porotců můžeme zmínit michelinského šéfkuchaře Jörga Leroye či peruánskou kuchařskou hvězdu Juana Danila. Slavnostní vyhlášení proběhne v rámci galavečera 28. dubna v Praze.