Romantická komedie Prezidentka v červnu dorazí do kin




Už je to jisté, 23. června dorazí do kin nová romantická komedie Prezidentka, kterou podle vlastního scénáře natočil režisér Rudolf Havlík. Nápad na romantickou komedii Prezidentka vznikl podle režiséra už v roce 2016. Hlavu státu ztvárnila Aňa Geislerová, muže jejích snů Ondřej Vetchý.

„Náš film může být inspirací a minimálně lidem ukázat, že za rolemi, které každý den hrajeme, jsme stále lidmi. Že všichni toužíme po pochopení a spřízněné duši,“ svěřil se scenárista a režisér Rudolf Havlík a vysvětlil, proč do hlavní role obsadil právě Aňu Geislerovou. „Aňa je buldok, má neuvěřitelnou vůli a je velmi přímá, otevřená, schopná prosazovat svoje názory. Mě její vlastnosti baví. Kolikrát se spolu neshodneme a je super, že si ty věci umí odargumentovat. Její filmová prezidentka je stejná,“ dodal.

Role prezidentky Aňu Geislerovou přímo nadchla. „Moje postava ví, že má zodpovědnost k lidem, k funkci, k zemi, nechce to nijak šidit, i na úkor sebe. Což je pak samozřejmě problém,“ říká herečka. Jejího partnera ztvárnil Ondřej Vetchý. „Spolupráce s Ondrou je vždycky báječná. Je to specifický člověk, ale skvělý partner, se kterým se hodně nasmějeme. Umí takovým svým specifickým způsobem povzbuzovat, je mi s ním prostě dobře,“ popsala Geislerová.

Není příliš filmů, kdy je hlavní hrdinkou žena a navíc v politice. „Žijeme stále trochu v mužském světě a ať už je to politika nebo byznys, víme, že prosazování žen je pořád poměrně problematické. Pořád trochu zaostáváme a přitom ženský pohled na svět je podle mě v mnoha věcech racionálnější.  Ženy jsou schopné se koncentrovat na jinou sortu problémů, než my chlapi,“ osvětlil režisér, který spolu s Marlene Film Production, produkční společností, jež stojí například za Českými lvy oceněným snímkem Šarlatán či snímkem Anděl Páně 2, obsadil do větších rolí také například Oskara Hese, Veroniku Khek Kubařovou nebo Vandu Chaloupkovou.

„Oskara Hese mám moc rád a myslím si, že je to skvělý herec a dobrý kamarád. S Veronikou Kubařovou jsem chtěl točit už dávno a konečně se to povedlo. Juraj Loj už zazářil po boku Ivana Trojana v Šarlatánovi a tahle role je pro něj jak dělaná. Velká naděje je Vanda Chaloupková, která hraje bodyguardku prezidentky. Ta na tuhle roli dokonce trénovala v Thajsku,“ dodal Havlík.

Fotogalerie