Prague Harley Days a 1. programový hit 10. ročníku? Spanilá jízda!




Prague Harley Days letos slaví svůj jubilejní 10. ročník, který ve dnech 2. – 4. září nabídne návštěvníkům to nejlepší z předešlých 9let. A když to nejlepší, tak jako první a neodmyslitelný bod třídenního programu nesmí chybět tradiční spanilá jízda. Ta už klasicky připadne na druhý den akce, tedy na sobotní dopoledne, a tak v 10 hodin 3. září vyrazí kolona nablýskaných strojů Harley-Davidson od holešovického Výstaviště do centra Prahy. Spanilou jízdu si užijí nejen samotní jezdci, pro které představuje jeden v vrcholů akce, ale i pražané nebo turisté, pro něž je průjezd motocyklů Harley-Davidson vždy jedinečnou podívanou a vítaným zpestřením.

Tak jako by Harley nemohl existovat bez Davidsona, nemohly by Prague Harley Days existovat bez spanilé jízdy! Právě oblíbená “parade” přiláká každoročně na Prague Harley Days tisíce navštěvníků, nejen z ČR, ale prakticky ze všech koutů Evropy i světa. V posledních letech si ji totiž vedle jezdců z ČR, Slovenska, Polska, Německa nebo Rakouska nenechali ujít ani jezdci z Velké Británie, Norska, Francie, Itálie, Holandska nebo dokonce Mexika, USA, Austrálie či Nového Zélandu. Spanilá jízda je navíc vedle harleyářů učena, stejně jako celé Prague Harley Days, jezdcům všech značek.

„Prague Harley Days jsou opravdu naprosto pro všechny, a to jak pro jezdce různých značek, tak pro rodiny s dětmi, milovníky zábavy a adrenalinu i třeba pro náhodné kolemjdoucí nebo návštěvníky, kteří dorazí například tramvají. Pokud už ale přijedete na motocyklu, jakémkoli motocyklu, určitě by byla škoda nechat si spanilou jízdu ujít, zvlášť letos při našich oslavách 10. výročí. Stačí si jen uvnitř areálu vyzvednout speciální pásku na motorku a můžete se stát součástí spanilé jízdy a užít si jedinečný zážitek i pocit sounáležitosti, který se už nemusí opakovat. Loni jsme do čela spanilé jízdy zařadili Sportstery, letos nic podobného nechytáme, ale zato jsme ale připravili vstup zdarma pro všechny ukrajinské spoluobčany a rádi je na letošních Harley Days přivítáme, a to nejen ve spanilé jízdě, ale po celé 3 dny konání akce,” říká Jaroslav Vavřina, organizátor Prague Harley Days.

Trasa spanilé jízdy by letos měla vést od holešovického Výstaviště na Magistrálu, následovat by měla několikaminutová zastávka na Václavském náměstí a poté bude kolona motocyklů pokračovat směr Karlovo náměstí a podél nábřeží zpět do Holešovic. Účastnit by se jí tentokrát mělo minimálně 800 motocyklů.

Připomeňme, že spanilá jízda zahájí 2. den Prague Harley Days. Oficiální zahájení akce pak proběhne v sobotu ve 13 hodin na hlavní stagi, v dolní části holešovického Výstaviště. I letos, již po 3. v řadě, se akce propojí s Burgerfestem, který 10. výročí oslavil loni.

A jaké budou další programové tipy? To pořadatelé odtajní v nejbližších týdnech. Rozhodně jich ještě ale nebude málo.

Nenechte si proto ujít ten nejlepší ročník Prague Harley Days, kterým 10. výročí bezpochyby bude!

Ti nejlepší hosté i nejzdařilejší a nejobdivovanější body programu za celých 10 let. U toho nesmíte chybět!

KDY: 2. – 4. 9. 2022

KDE: Praha, Výstaviště Holešovice

Vstupenky ZDE: https://www.ticketlive.cz/cs/event/prague-harley-days-burgerfest-2022 - Nyní v exkluzivním balíčku s tričkem (vstupenka platí na všechny 3 dny a zahrnuje vstup na Prague Harley Days I Burgerfest)

Jak šel čas s Prague Harley Days…

To, co dneska vypadá jako dokonale promyšlená akce byl na začátku jen nápad. Nápad udělat něco pro motorkáře a komunitu Harley-Davidson a přichystat místní oslavy 110. výročí Harley-Davidson v Praze. Pokus, který vyšel, vzbudil nadšení i zájem. A jelo se dál!

Následovaly další 4 ročníky Prague Harley Days s unikátními hosty jako byla například hned 2x Karen Davidson, pravnučka zakladatele značky nebo mistři customizací motocyklů jako Russell Mitchell a další. A pak to přišlo! Praha získala pořadatelství oslav 115. výročí Harley-Davidson a do naší metropole zavítalo přes 110 000 motorkářů z celého světa. Taky aby ne, když Praha byla jediným místem, mimo rodiště Harley-Davidson v americkém Milwaukee, které oslavy pořádalo. A stálo to za to! Zkušenost a zážitky k nezaplacení.

A že se má v nejlepším přestat? Organizátoři Prague Harley Days jasně ukázali, že věří, že to nejlepší je ještě před nimi a tak přišel další ročník. A dost možná na nějaký čas poslední “normální” ročník bez testů, roušek, dezinfekcí a rozestupů. A najednou to bylo tady, covidová krize, kdy všichni rozjeté akce odkládali nebo rušili. Ne však tým okolo Prague Harley Days, který vzal krizi jako výzvu, postavil projekt Koncert pro 10 milionů bojující proti strachu a dezinformacím, se kterým Prague Harley Days spojil, navrch připojil ještě Burgerfest a v čase, kdy všichni řešili každou korunu zrušil vstupné. A ono to šlo, navíc s rekordní návštěvností navzdory všem překážkám! Rok 2021 podobná situace, covid krize a Prague Harley Days si ve spojení s Burgerfestem užívá další ročník, kdy Burgerfest slaví své 10. výročí a Prague Harley Days se na něj pomalu připravuje.

A to je nyní zde! Akce a tým, jemuž nelze říct, že něco nejde… Historie se neptá na počet pádů, ale na to, kolikrát se zvednete.

Ještě nějaký další důvod, proč si 10. ročník Prague Harley Days nenechat ujít?

Více informací na www.pragueharleydays.cz