Nový Mistr České republiky v saunových ceremoniálech a rekordní počet účastníků




Zájem Čechů o saunování roste. Potvrdil to jubilejní ročník festivalu zážitkového saunování SaunaFest 2022, který letos navštívilo více než 2 000 fanoušků pravidelného prohřívání. Konal se od čtvrtku 7.4. v největším Saunovém světě v ČR, v Aquapalace Praha a opět představil hvězdy světového formátu i unikátní ceremoniály. Vyvrcholením bylo sobotní finále, které prozradilo jména letošních finalistů. Ti budou Českou republiku reprezentovat na světovém mistrovství.

Největší evropský festival zážitkového saunování letos v největším Saunovém světě přivítal více něž 2 000 návštěvníků, kteří měli možnost zhlédnout více jak 100 saunových ceremoniálů. Kromě českých saunérů se představily i špičky světového formátu z 12 zemí světa. Ti divákům nabídli freestyle vystoupení v panoramatické sauně. Návštěvníci měli možnost zhlédnout i oficiální Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech, jež patří k hlavnímu programu oblíbeného festivalu.

„Těší nás, že jsme mohli opět v našem Saunovém světě hostit soutěžní festival, který je stále oblíbenější. A zvlášť tento desátý ročník nás utvrdil v tom, že zájem ze stran odborné i laické veřejnosti neustále roste“ říká generální ředitelka Aquapalace Praha Vladana Horáková a dodává: „Návštěvnost byla letos opravdu rekordní, návštěvníci si užili především saunové ceremoniály, které obecně patří k vyhledávanému programu. Abychom mohli dopřát účinkujícím i divákům opravdu jedinečný zážitek a nejlepší zázemí, uvažujeme o vybudování ještě větší ceremoniální sauny. Naše Srubová banja dokázala letos pojmout max 103 návštěvníků a 2 saunové mistry, na další zájemce o ceremoniál již často nezbylo místo.“   Letos měli návštěvníci možnost navštívit více jak 40 soutěžních saunových ceremoniálů, ale i doprovodné procedury. O postup na světovou soutěž se pak utkalo 26 saunérů a 9 týmů, ze kterých dvanáctičlenná odborná porota vybírala ty nejlepší.

Nový Mistr České republiky v saunových ceremoniálech

Sobotní finále již tradičně představilo finalisty soutěže jednotlivců, Mistra ručníku, Diváckou cenu i Objev roku. Vítězem Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech pro rok 2022, které je zároveň součástí kvalifikace na světový šampionát AFUGUSS WM, se v soutěži jednotlivců stala Veronika Švandová. Druhé místo obsadil Milan Maďar. Třetí příčku získala Monika Kuncová. Speciální diváckou cenu si pro letošní ročník odnesl také Milan Maďar z Aquapalace Praha. Mistrem ručníku se pro letošní rok stala saunérka Sarah Matilda Rysková.

Bohatý program i novinky v Saunovém světě

Návštěvníci letošního SaunaFestu si rovněž užili nabitý doprovodný program ve znamení speciálních vystoupení saunamistrů v hlavní roli, dále oblíbené metličkování i meditační rituály. Jubilejní ročník oblíbeného festivalu nabídl také spoustu novinek. Mezi hlavní lákadla patřila například saunová zahrada i oblíbená srubová banja, která návštěvníky uchvátila novými audiovizuálními efekty. Nechyběly ani beauty a peelingové procedury v Peelingovém baru, který nemá v České republice obdoby.

Do sauny i během roku

Aquapalace Praha nabízí zážitek z prohřívání v průběhu celého roku. Zdejší Saunový svět má k dispozici 18 prohříváren s různými stupni vnitřní teploty i intenzity prohřívacího zážitku, ze kterých si vybere opravdu každý. V každé sauně se navíc nachází speciální magické kameny, které ještě umocní tajuplnou severskou atmosféru. A pro ještě intenzivnější zážitek můžete navštívit některý ze zdejších saunových ceremoniálů, které pro návštěvníky Saunového světa pravidelně připravují zkušení saunéři i mimo oblíbený festival. Zdejší Saunový svět, který je největším svého druhu v České republice, kromě krytého areálu nabízí venkovní zemní i srubovou baňu, rozsáhlou zónu s ochlazovacími bazénky i lehátky. Saunování tak lze spojit s opalováním a odpočinkem pod otevřeným nebem.

Fotogalerie