Postrádáte energii a dobrou náladu? Doplňte serotonin na klinice A2C




Nejen vyčerpání a náladovost, ale i další psychosomatické poruchy, jako jsou bolesti břicha, hlavy a potíže s koncentrací, může vyvolat nerovnováha neurotransmiterů. Tyto chemické látky jsou tvořeny nervovými buňkami a v našem těle zastávají důležitou funkci. V nervové soustavě slouží k přenášení vzruchů mezi řídícími buňkami centrální nervové soustavy a řízenými buňkami svalů, žláz a dalších tkání.

Lékaři a vědci dosud v lidském těle identifikovali více než 100 neurotransmiterů, které lze rozdělit do tří skupin. Prvními jsou neurotransmitery excitační, jež vyvolávají akci a největší hladinu mívají ráno. Naopak večer dosahují svého vrcholu neurotransmitery inhibiční, jejichž funkce je tlumící. Posledními jsou neurotransmitery modulační – vytížení manažeři schopní vysílat zprávy do mnoha buněk najednou, zatímco komunikují s ostatními neurotransmitery. Pokud jsou tyto látky v těle v nerovnováze, je jich málo, nebo naopak příliš, vznikají potíže. Nejčastěji se objevují bolesti břicha či hlavy, vyčerpání, poruchy nálady nebo neschopnost se koncentrovat.

„Mezi nejdůležitější neurotransmitery patří například dopamin, který je zdrojem mozkové energie, pocit štěstí a dobré nálady zajišťuje serotonin, zklidnění organismu navozuje GABA a správné fungování paměti zajišťuje látka zvaná acetylcholin. Neurotransmiterů je ale mnohem víc. Některé se vytvářejí v mozku, další v jiných částech organismu,“ vysvětluje MUDr. Monika Golková. Právě rozkolísaná hladina serotoninu na sebe upozorňuje nočním pocením, nespavostí, chutí na slané, pocitem smutku, ale i bolestí hlavy a zad či poruchami příjmu potravy. Vnímejte proto své tělo a včas zachyťte varování, které vám dává. Na A2C Anti Aging Clinic můžete na základně krevního vyšetření zjistit, co přesně vašemu tělu chybí a na základě toho zvolit tu nejefektivnější léčbu.

Domluvte si na klinice A2C ANTI-AGING CLINIC konzultaci pro svoje zdraví, správně fungující mozek, pro dávku energie.

Více informací na www.a2c.cz