Vladimír Ekart, praktik The Reconnection a Rekonektivního léčení




Mentor, instruktor a praktik The Reconnection a Rekonektivního léčení Vladimír Ekart je stoupencem metody, jejíž jednou z podstat je individuálnost. Když nahlédneme na základy rekonektivního léčení, uvědomíme si, že se nezaměřuje na konkrétní problém, ale znovu nastavuje rovnováhu v těle, lidské psychice i v celém životě.

Vysvětlete prosím krátce princip Rekonektivního léčení.

Rekonektivní léčení je v podstatě návratem do našeho původního stavu rovnováhy a zdraví. Nezaměřuje se na konkrétní problém, ale nastartuje v těle proces, který způsobí, že náš organismus se začne léčit sám v místě, kde je to pro něj nejvíce důležité.
Postupně bere jednu věc za druhou, tak aby nastavil opět rovnováhu v celém našem životě. Tedy nejen v těle, ale i v rámci psychiky, v emocionální rovině, v oblasti vztahů, práce a všude tam, kde rovnováhu postrádáme.

Mohl byste uvést konkrétní příklad, jak rekonektivní léčení působí?
Pro každého je to individuální. Měl jsem osobně stovky klientů s různými problémy. Někdo vstane z lehátka a po 20 letech si sám zaváže tkaničku u bot, někdo jde po sezení k lékaři na kontrolu a zjistí, že nemá v hlavě rakovinové nádory, se kterými se léčil, a u někoho se to nejprve neprojeví na fyzické úrovni, ale najednou změní kompletně životosprávu, přestane pracovat o víkendech, víc se věnuje rodině a pak se mu teprve dá dohromady i tělo.
Je to různé a velmi osobní. 

Pro koho je tento druh terapie/léčby určený?

Když si uvědomíte základní podstatu Rekonektivního léčení, tak v podstatě pro kohokoliv.
Tím, že se nezaměřuje na problém, ale znovunastavuje rovnováhu v našem těle, psychice a celém životě, tak ho můžete použít kdekoliv. Každá nemoc je jen vrcholem nerovnováhy v našem životě, která se projeví na fyzické úrovni. Takže návratem nebo restartem do rovnováhy způsobíte postupné a někdy v podstatě i okamžité narovnání věcí, které už v rovnováze nebyly. A k tomu všemu ještě často projdete určitou životní evolucí a změní se vám vnímání a způsob, jakým o vašem životě uvažujete.

Kdo se může stát praktikem? Jsou potřeba nějaké zkoušky?

Tuto práci se může naučit každý. Je to velmi jednoduché. Praktikem se může stát každý, kdo projde tréninkovým programem Dr. Erica Pearla O.N.E. Experience. Ten má 2 části. První představuje 8 hodinový online program a druhou částí je živý víkend, kde si všechny praktiky osobně vyzkouší a projde přímo s Dr. Ericem Pearlem a jeho učebním týmem. Tak jako tomu bude letos 9. - 11. března v Praze. Neskládají se žádné závěrečné zkoušky, ale Eric Pearl a jeho tým během tréninkového programu pečlivě sledují každého budoucího praktika, zda a jak je schopen celou věc uchopit.

Fotogalerie