Jak zaujmout opravdového gurmána? Darujte mu praktického pomocníka do domácnosti




Rafinovaná metoda francouzských šéfkuchařů – sous vide – se díky ponornému vařiči Enfinigy německé značky Zwilling konečně dostává i do běžných domácností. Pojem v překladu znamená „ve vakuu“ a charakterizuje pomalé vaření vakuovaných potravin ve vodní lázni udržované při stálé teplotě. Tím, že se potraviny nedostanou do přímého kontaktu s vodou, si zachovají všechny žádoucí vitamíny a minerály včetně původní barvy i tvaru. Nedochází tak k rozvaření masa ani jeho zbytečnému vysušení. Výhodou je také intuitivní led dotykové ovládání, praktický časovač i svorka pro snadné umístění na okraj hrnce.

Novinku pro přípravu kvalitního masa, ryb či zeleniny najdete v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 3 850 Kč.

Tip redakce: Sous-vide vařič skvěle funguje s vakuovací sadou Zwilling Fresh & Save, kterou při této metodě jistě využijete!

Fotogalerie