Upcyklované předměty z prvního vyřazeného letounu A380 společnosti Emirates najdete na veletrhu Dubai Airshow 2021




Sběratelé a fanoušci letectví mají nyní možnosti si předobjednat nábytek vyrobený na míru a další jedinečné sběratelské kousky vytvořené z částí letadla A380 společnosti Emirates s registrací A6-EDA, které bylo vyřazeno z provozu.

Co byste řekli na konferenční stolek z podvozkového kola A380? Nebo na hodiny vyrobené z palivového panelu na křídle či na rámeček z pozlaceného loga Emirates z First Class kabiny? Pokud byste měli zájem o něco většího, je k dispozici ocas letadla s vlajkou Spojených arabských emirátů ve výšce 24 metrů nebo salonek A380 pro vaši terasu. Tyto a další předměty mohou být vyrobeny na zakázku pro sběratele a nadšence, kteří si tak mohou odnést domů kousek historie letectví.

Letecká společnost Emirates uzavřela smlouvu se specialisty z Falcon Aircraft Recycling a jejich partnery Wings Craft se sídlem v SAE. Jejich úkolem je zajistit likvidaci vysloužilého letadla A380 a obnovit materiály z letadla, které lze následně znovu použít a přeměnit prostřednictvím upcyklace a recyklace, čím napomohou zredukovat odpad.

„Máme velkou radost, že můžeme na letošní Dubai Airshow představit vybrané unikátní předměty, které se nám podařilo vyrobit z vysloužilého letounu A380 společnosti Emirates. Náš tým bude na veletrhu přítomen a přiblíží publiku možnosti designu předmětů na zakázku, včetně jednorázových kusů vyrobených z wingletů, okenních panelů nebo z další registrovaných částí letadla. Aktuálně také pracujeme na přeměně ikonického baru A380, který bude brzy dostupný k prodeji prostřednictvím online aukce,“ řekl Fawaz Mohammed Ali, zakladatel a výkonný ředitel Wings Craft Furniture.

„Práce na demontáži jednotlivých částí letadla stále pokračují, dbáme na dodržování nejpřísnějších přepisů a minimalizaci odpadů a dopadů na životní prostředí. Jedná se o výjimečný letoun, který si zaslouží smysluplný druhý život. Většina upcyklačních projektů nabízí pouze masově vyráběné retailové předměty, ale stroje typu A380 mají řadu ikonických prvků, které stojí za to uchovat a vyrobit z nich i jednotkové předměty. Spolupracujeme úzce s Wings Craft, abychom představili ještě více unikátních předmětů, vše se bude odvíjet od materiálů a částí letadla, které budou postupně k dispozici pro další zpracování,“ řekl Andrew Tonks, ředitel Falcon Aircraft Recycling.

Wings Craft, Falcon Aircraft Recycling společně s Emirates Airline Foundation vystaví první řadu předmětů z legendárního letounu A380 na leteckém veletrhu Dubai Airshow 2021, konkrétně na stánku 450B.

Výtažek z prodeje těchto předmětů půjde na nadaci Emirates Airline Foundation, která pomáhá znevýhodněným dětem po celém světě.

  • Část zisku z prodeje bude věnována nadaci Emirates Airline Foundation
  • Přeměna letadla probíhá ve Spojených arabských emirátech prostřednictvím průkopnické iniciativy, která napomáhá redukci odpadu na skládkách a snížení dopadu na životní prostředí

Zájemci o předměty vyrobené z letounu A380 mohou také kontaktovat Wings Craft na: sales@wingscraftshop.com.

Fotogalerie