Po více než 100 letech vytváří značka Božkov nový bylinný likér dle tradičních postupů




Značka Božkov od společnosti Stock uvádí na předvánoční trh novinku – Bylinný likér, kterým navazuje na tradiční prvorepublikové postupy výroby bylinných likérů.

Božkov, který se dlouhodobě těší velké oblibě mezi spotřebiteli a patří mezi nejprodávanější české značky, otevírá po více než 100 letech novou kapitolu. S podzimem představuje Bylinný likér, a navazuje tak na poctivou a řemeslnou práci spojenou se značkou Božkov a dlouholetou tradici společnosti Stock ve výrobě bylinných likérů. Základem Božkova Bylinného je vyvážená kombinace macerovaných bylinek a koření a v chuti díky tomu objevíte tóny sladké meduňky, svěží máty peprné, voňavé skořice a osvěžující citronové kůry.  

Božkov Bylinný se vyrábí z macerátu, kdy jsou bylinky, ovoce a koření ručně vkládány na několik týdnů do alkoholu, aby ze sebe dostaly to nejlepší. Vyráběný je v obci Prádlo na západě Čech a obsahuje jedinečnou kombinaci 44 pečlivě vybraných bylin, koření, ovoce a jemného lihu. Přes více než 15 % lihového podílu tvoří vinný destilát, který zrál po dobu jednoho roku v dřevěných sudech, které se standardně používají na výrobu brandy. Díky poctivému výrobnímu procesu je bylinný likér dotažený k dokonalosti bez přídavku umělých aromat a barviv.

Michal Jakl, Group Brand: „Neustále se snažíme našim spotřebitelům přinášet zážitky s novými a kvalitními produkty a zároveň navazovat na řemeslnost spojenou se značkou Božkov. Proto jsme se rozhodli potěšit je novým bylinným likérem, který doposud v portfoliu Božkov chyběl. Abychom dosáhli co nejlahodnější chuti, tak jsme se spotřebiteli dlouho testovali správné složení směsi bylinek a koření. Proto jsme přesvědčeni, že si ho spotřebitelé oblíbí, stejně jako jiné produkty značky Božkov.”

TIP NA ZAHŘÁTÍ! BOŽKOV BYLINNÝ HORKÝ

4 cl Božkov Bylinný likér

15 cl horké vody

Ozdoba: plátek citronu a snítka máty