Zástupci Emirates a Malediv na Expo 2020 znovu potvrdili dlouhodobé partnerství




Letecká společnost Emirates znovu potvrdila své dlouhodobé partnerství s Maledivami a prodloužila memorandum o porozumění se zástupci ministerstva cestovního ruchu Malediv, a to za přítomnosti Jeho Výsosti šejka Ahmeda bin Saeed AI Maktouma, předsedy představenstva a generálního ředitele skupiny Emirates Airline & Group a Jeho Excelence Ibrahima Mohameda Soliha, prezidenta republiky Malediv, kteří se setkali v pavilonu Emirates na Expo 2020.

Memorandu podepsali Ahmed Khoory, Emirates senior viceprezident pro obchodní operace v západní Asii a zemích Indického oceánu, Dr. Abdulla Mausoom, ministr cestovního ruchu Malediv a pan Thoyyib Mohamed, generální a výkonný ředitel maledivského turistického úřadu (MMPRC).

„Maledivy představují nedílnou součást letecké sítě Emirates a máme velkou radost z toho, že jsme dnes obnovili náš závazek vůči této ostrovní zemi. Emirates propojuje Maledivy se světem již více než 34 let a těšíme se na další posilování našeho dlouhodobého partnerství a na podporu obchodních aktivit a cestovního ruchu v této zemi,“ řekl Ahmed Khoory, Emirates senior viceprezident pro obchodní operace v západní Asii a zemích Indického oceánu.

„Emirates je s více než tisíci lety a 170 tisíci cestujícími, kteří letos přicestovali na Maledivy, důležitým partnerem v budování úspěšného maledivského příběhu. Ministerstvo cestovního ruchu je přesvědčeno, že třístranné memorandu o porozumění mezi Emirates Airline, maledivských turistickým úřadem (MMPRC) a ministerstvem lépe propojí Maledivy se Spojenými arabskými emiráty a zbytkem světa, a podpoří tak rozvoj cestovního ruchu,“ dodal Dr. Abdulla Mausoom, maledivský ministr cestovního ruchu.

„Spolupráce s aerolinkou Emirates trvá již více než tři desítky let. Celkově lze úspěch maledivského cestovního ruchu přičíst dlouhodobým vztahům, které s leteckými společnostmi udržujeme, Emirates není výjimkou. Cítíme velký vděk za důvěru a oddanost, kterou Emirates posledních 34 let projevuje vůči Maledivám,“ uzavírá pan Thoyyib Mohamed, generální a výkonný ředitel maledivského turistického úřadu.

Tato dohoda znovu potvrzuje závazek letecké společnosti vůči Maledivám a nastiňuje klíčové iniciativy pro pokračující podporu obnovy cestovních ruchu v zemi. Emirates od letošního ledna zrealizovala největší počet osobních letů do této země, v rámci těchto spojů bylo přepraveno 170 tisíc cestujících z více než 100 destinací, včetně Spojených arabských emirátů, Ruska, Německa, USA a České republiky.

Emirates zahájila provoz na Maledivy v roce 1987 a v současné době realizuje do této oblasti 28 letů týdně. Klíčovou roli hraje také nákladní přeprava letecké společnosti, která napomáhá k rozvoji obchodních aktivit mezi Maledivami a jejich klíčovými obchodními trhy v rámci celého světa.

S postupným rozvolňováním cestovních omezení se podařilo společnosti Emirates obnovit spojení do více než 120 destinací s přestupem v Dubaji.

Letecká společnost zavedla řadu opatření na zemi i na palubách svých letadel, aby cestujícím poskytla nejvyšší hygienická a bezpečností standardy. Letecká společnost rovněž uvedla do provozu tzv.

">bezkontaktní cestu na dubajském letišti a štědřejší podmínky v rámci flexibilního rezervačního systému, prodloužila do dalšího oznámení platnost cestovního multirisk pojištění.

  • Emirates zajišťuje letecké spojení na Maledivy již více než 34 let a nadále hraje klíčovou roli při obnově cestovního ruchu v této zemi.
  • Od ledna 2021 se podařilo Emirates na Maledivy zajistit přepravu nejvyššího počtu osobních letů, celkově tak do země přicestovalo 170 tisíc cestujících.