Pracovat ze své kanceláře z jakéhokoli místa na světě je možné




Časy se poněkud mění a je na nás, jak rychle se přizpůsobíme jinému tempu a podmínkám, ale je také možné trochu je ohnout tak, aby více saturovaly naše potřeby. Něco o tom ví i Ing. Pavel Stejskal, spolumajitel společnosti TPS centrum, s.r.o., která je známá především pořádáním jachtařských závodů a dnes už i stavbou mobilních kanceláří.

„Moje práce se převážně odvíjí v zahraničí. Pracuji jako soudní znalec, prodejce lodí a potřeboval jsem mobilní kancelář s tím, že ještě občas potřebuji vozit i náklad (věci) a běžná obytná auta mi nevyhovovali prostorovým řešením. Profíci z branže říkali, že jediná možnost je postavit si auto na míru,“ vzpomíná Ing. Pavel Stejskal, jak se pomalu a jistě začala odvíjet cesta za vysněnou kanceláří na čtyřech kolech, která se uspořádáním vnitřního prostoru, provedením a použitými materiály zcela vymyká běžně dostupným sériově vyráběným automobilům.

Zkušenosti z „loďařiny“ přenesl Ing. Pavel Stejskal do stavby speciálního vozu, který nazval kancelář 4 v 1 a skutečně jich bravurně využil. Hlavní důraz kladl na nezávislost na elektrické energii, automobil je vybaven fotovoltaickými panely s pouhou tloušťkou 2,5 mm, lithiovými bateriemi a systémem elektroniky od VICTRON ENERGY. Vybavení kuchyňské části elektrickými spotřebiči je díky tomu bez použití plynových lahví, které zabírají cenný prostor. Výrobu vestavby provedla firma MS Camper, která má letitou zkušenosti s úpravami automobilů značky MERCEDES-BENZ.

Fotogalerie