Petr Jákl nezastíral velký smutek nad tragédií při natáčení westernu Rust




Obrovský smutek zavládl při natáčení westernu Rust, kdy došlo k naprosto neuvěřitelné tragédii. Americký herec Alec Baldwin při jedné ze scén vystřelil ze zbraně, která sloužila jako rekvizita a zasáhl hlavní kameramanku, dvaačtyřicetiletou Halynu Hutchinsovou, a postřelil i režiséra, osmačtyřicetiletého Joela Souzu. Kameramanka bohužel zraněním podlehla, Souza byl převezen na jednotce intenzivní péče v nemocnici v Santa Fe, kde se podrobuje nezbytným úkonům.

Spoluproducentem filmu je Petr Jákl, který stále ještě nemůže uvěřit k čemu došlo v odlehlé lokaci na ranči Bonanza Creek v Novém Mexiku: „To, co se stalo je obrovská tragédie a nemůžu sdělit žádné detaily. Já jsem na natáčení bohužel být nemohl kvůli restrikcím souvisejícím s covidem. I kdybych tam ale byl, tak by nebylo možné této tragédii zabránit. Slepé náboje mají na starosti zbrojíři a plně za to odpovídají,“ sdělil Jákl. Zpráva ho zastihla na zahraniční dovolené a zatím nemá dostatek relevantních informací souvisejících s nešťastnou událostí.

Případ vyšetřuje Policie Santa Fe, prozatím nebylo vzneseno žádné obvinění. S největší pravděpodobností šlo o nehodu a nejednalo se tak o úmyslné jednání. Alec Baldwin se podrobil dobrovolně výslechu. „Je mi strašně líto Aleca, protože zažít něco takového je nepředstavitelné. Hlavně mu přeju, aby se z toho dostal. Stejně tak věřím, že se brzy uzdraví i režisér, vyjádřil své pocity s velkou účastí český producent. „Když si představím, že by mé rodině dal někdo během natáčení zprávu, že se už nevrátím, tak je mi opravdu úzko. Doufám, že to rodina Halyny nějak zvládne. Přeji jim v tom hodně síly,“ uzavřel své vyjádření Petr Jákl.